SVW - Drechtstreek gestaakt

18 oktober 2010
SVW - Drechtstreek gestaakt

PAPENDRECHT - De geschiedenis leek zich zaterdag te herhalen toen in Gorinchem uitwedstrijd van Drechtstreek tegen SVW een kwartier voor het eind gestaakt werd doordat de scheidsrechter niet verder wenste te laten spelen. Zo’n kleine vier jaar geleden kwamen beide teams in een vergelijkbare situatie terecht met dat verschil dat de scheidsrechter nu de schuld van het staken bij SVW neerlegde. Het boterde duidelijk niet goed tussen scheidsrechter Harskamp en het elftal van Rob Colijn. Al in de vierde minuut liep een speler van SVW tegen de eerste gele kaart van de middag op waarna er in de loop van de wedstrijd nog drie volgden. De meeste prenten werden gegeven omdat de SVW-spelers lieten merken het oneens te zijn met scheidsrechtelijke beslissingen. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd ontstond er niet ver van het Drechtstreek doel opnieuw ophef over een beslissing van de heer Harskamp en toen sloeg de vlam in de pan. Er ontstond een felle woordenwisseling waarbij aanvoerder Björn Trapman een rode kaart kreeg voorgehouden waarna de scheidsrechter het voor gezien hield en de wedstrijd beëindigde.  

Qua voetbal lieten beide ploegen geen onaardige indruk achter. Er werd in een stevig tempo gespeeld en beide ploegen wisten zich kansen te scheppen. In de eerste helft miste Wesley Kiel een prachtige kans om de score te openen maar tot drie keer toe wist doelman Van de Boor te bal te keren. Ook SVW kwam dicht bij een doelpunt maar een fraaie doelpoging ketste af op de paal. In de tweede helft misten twee afstandschoten van de voet van John den Dunnen net het doel. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en men leek op een puntloze remise af te stevenen toen de scheidrechter het voor gezien hield.

Beide ploegen moeten nu afwachten wat de tuchtcommissie van de KNVB zal besluiten over het vervolg van de wedstrijd maar de kans is groot dat Drechtstreek nog een keer naar Gorinchem af zal moeten reizen om het laatste kwartier vol te maken.  

Het komende weekend is er geen competitieprogramma en op 30 oktober treedt Drechtstreek thuis aan tegen N.O.A.D.’32 en speelt SVW uit tegen Sliedrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.