Ruimen van graven op algemene begraafplaats

18 oktober 2010
Ruimen van graven op algemene begraafplaats

PAPENDRECHT - Ondanks de uitbreiding van de begraafplaats in 2002 is er onvoldoende ruimte ontstaan voor algemene graven. Daarom start de gemeente op maandag 18 oktober met het ruimen van 170 graven die langer dan twintig jaar in gebruik zijn.

In de gemeentelijke verordening is opgenomen dat de algemene graven na 20 jaar geruimd mogen worden. Gelet op de groei van de gemeente is de geplande ruiming noodzakelijk. De te ruimen graven zijn: J 1 – 35, J 79 – 150 en K 46 – 113, uitgegeven in de periode 1955 t/m 1964. Het is voor nabestaanden mogelijk om overledenen te laten herbegraven.

De ruiming duurt ongeveer drie weken (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden), en kan enige hinder met zich meebrengen voor bezoekers. In deze periode worden de graven op zorgvuldige wijze geruimd en ook het herbegraven wordt op dezelfde zorgvuldige manier gedaan. Nabestaanden worden zoveel mogelijk persoonlijk op de hoogte gesteld. Helaas zijn niet alle nabestaanden te achterhalen. Daarom is er voor gekozen om op de begraafplaats tijdelijk bordjes neer te zetten bij de te ruimen vakken.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.papendrecht.nl/begraven of contact opnemen met de heer Brandenburg t. 14 078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.