VV Drechtstreek verslaat Sliedrecht

11 oktober 2010
VV Drechtstreek verslaat Sliedrecht

PAPENDRECHT - De ploeg van Jan Kroos is er zaterdag in geslaagd om de koploper Sliedrecht in de 2e klasse F op eigen veld met 0-3 te verslaan en dat mag een prima prestatie worden genoemd. Het eerste deel van de wedstrijd stond in het teken van het elkaar aftasten en de elftallen hielden elkaar goed in evenwicht. In de 17e minuut kreeg Drechtstreek via een vrije trap net buiten het strafschopgebied de eerste echt gevaarlijke kans die echter prima werd afgeslagen door de verdedigers van Sliedrecht. Zo’n tien minuten later was Drechtstreek opnieuw dicht bij een treffer na een overtreding op Wesley Kiel, maar ook dat leverde geen doelpunt op. In de 33ste minuut was het Ton Groffen die eindelijk succes had en de 0-1 aan kon tekenen. Na een snelle voorzet over rechts van Maarten Vink kopte Ricardo Heerebrand in maar die bal werd weggetikt door doelman Patrick Bentem waarna Groffen hard in kon schieten. Tot aan de rust trachtte Sliedrecht wel terug te slaan maar zelfs de razendsnelle Hakan Tokul kon het verschil niet maken.

Toen na de rust het spel nog maar net hervat was liet Drechtstreek merken dat het niet tevreden was met de krappe voorsprong. Twee fraaie uitbraken van Maarten Vink en Wesley Kiel brachten echter geen echt gevaar. Geleidelijk aan kwamen de mannen van Sliedrecht coach Ron van de Berg beter in de wedstrijd en het leek er op dat de gelijkmaker niet lang op zich zou laten wachten. Er werd stevig gevoetbald waardoor er regelmatig voor blessurebehandelingen onderbroken moest worden. In de 72ste minuut kwam Ton Groffen met een te hoog geheven been ongelukkig in aanraking met zijn tegenstander en trok de Zeeuwsche scheidsrechter Bos de rode kaart. Ondanks de manminder situatie bleef Drechtstreek aandringen. Enkele minuten na Groffen’s rode kaart verstuurde Maarten Vink een lange pass op de scherp staande Ricardo Heerebrand die zijn tegenstander voorbij snelde en de ba knap onder de doelman heen schoot: 0-2. Ver in de verlenging werd die voorsprong nog verder uitgebouwd door de ingevallen Jan Abaisa die hard uithaalde en met een knap schot de 0-3 aantekende.

Met deze overwinning verovert Drechtstreek de vijfde plek op de ranglijst en verwisselt Sliedrecht de bovenste positie voor een derde plaats. Het heeft er alle schijn van dat zeker de bovenste ploegen in deze afdeling niet  zo veel van elkaar verschillen dat betekent dat er elke week verrassingen mogelijk zijn. 

Zaterdag treft Drechtstreek in Gorinchem SVW en speelt Sliedrecht uit tegen Meerkerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.