Maarten van Zeggeren wint 9e Wim Hol Memorial

11 oktober 2010
Maarten van Zeggeren wint 9e Wim Hol Memorial

PAPENDRECHT - Maarten van Zeggeren van AV Passaat heeft de eerste plaats behaald in de negende editie van de Wim Hol memorial. Hiermee bewees hij zijn goede vorm behouden te hebben. Maarten werd namelijk in het vorige weekend Nederlands studenten kampioen op de 10 kilometer.

Onder een stralend zonnetje gingen de atleten van start voor de 10 Engelse mijlen. De start was enigszins vertraagd, door de dit weekend onverwachtse afsluiting van de afrit N3. Helaas was de harde wind spelbreker om tot geweldige tijden te kunnen komen. Direct vanaf de start werd een kopgroep gevormd van 17 atleten die elkaar in eerste instantie uit de wind probeerden te houden. Voor sommige atleten waren de warme omstandigheden en wind toch te zwaar waardoor de kopgroep in de prachtige alblasserwaard steeds verder werd uitgedund. Uiteindelijk bleven Maarten van Zeggeren, Aissa Margoum en Paul Visser over om voor de winst te strijden. In het laatste gedeelte wist Maarten weg te lopen van Aissa en Paul om met 19 seconden voorsprong als eerste over de finish te komen in een tijd van 57:25 min. Passaat atleet Barend Klein deed goede zaken in het Unive klassement door als eerste te finishen in de categorie mannen 35 in een tijd van 59:09. Bij de vrouwen werd de strijd gewonnen door Annemieke Breukink (1:08:34) waarmee zij Wilma Veldhuijzen 25 sec voor bleef.

Ook de 5EM stond eerder in de middag op het programma. Deze is gewonnen door John den Hartog (30:53) die hiermee zijn tweede plaats van afgelopen jaar wist te verbeteren. Bij de dames ging de overwinning naar Passaat atlete Marion van Eck (42:43) die haar clubgenote Marlies Kuiters maar net wist voor te blijven.

Voor alle uitslagen en foto’s: www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.