Indrukwekkende concerten MwangaKids

11 oktober 2010

PAPENDRECHT - Het Mwangaza Children's Choir is een kinderkoor uit Oeganda. Het koor bestaat uit (wees) kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Het woord Mwangaza komt uit het Swahili en betekent "stralend licht".

De kinderen stralen het licht van Jezus Christus uit. Dat is waar ze over zingen en wat ze verkondigen. Het koor bestaat uit een 25 tal kinderen. De kinderen komen uit Ggaba, dat ligt in de buurt van de hoofdstad van Oeganda, Kampala. Door middel van de optredens vraagt Mwangaza aandacht voor de situatie in Oeganda.

De uitwisseling blijkt bijzonder veel te betekenen voor zowel de kinderen uit Oeganda als de kinderen in Nederland. Kinderen leren hierdoor wederzijdse culturen te begrijpen. Voor Oegandese kinderen blijkt de tournee een enorme stimulans te zijn om door te willen leren. In Oeganda worden kinderen gezien als de leiders van de toekomst. Door nu te investeren in deze kinderen en ze te stimuleren in een dergelijke uitwisseling wordt een waardevolle basis gelegd voor een hoopvolle toekomst

De kinderen waren al sinds eind augustus in Nederland. Het ongeveer 20 kinderen tellend koor hoopt middels concerten zoveel mogelijk geld in te zamelen om een aantal projecten in hun eigen land te realiseren.

De eerste twee weken verbleven ze in de Achterhoek en daarna waren ze twee weken in onze regio alwaar ze in gastgezinnen verbleven. Tijdens deze weken zijn ze ook naar school gaan. Na deze 2 weken zijn ze een weekend naar Limburg geweest om tot slot weer twee weken in deze regio te verblijven. Zaterdag vond het het slotconcert van de Mwangakids plaats in de Bethlehemkerk.

Er was een programma samen gesteld voor de jeugd en voor volwassenen en bij beide optredens zat de grote zaal van de Bethlehemkerk vol enthousiaste bezoekers die de kinderen niet alleen een warm hart toedragen maar ook uit volle borst mee zongen, en soms wisten de kinderen het publiek zo te ontroeren dat je een speld kon horen vallen in de zaal.

Foto's: Pieter van den Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.