Grootmeesters geven Schaakmanifestatie glans

11 oktober 2010
Grootmeesters geven Schaakmanifestatie glans

PAPENDRECHT - Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het bestuur besloten de festiviteiten rondom het jubileum groots aan te pakken. Het bestuur heeft voor dit grote schaakspektakel, dat op 13 november aanstaande in zalencomplex De Lockhorst te Sliedrecht zal plaatsvinden, de grootmeesters Jan Timman en Zhaoqin Peng weten te strikken. Beide veelvoudige kampioenen van Nederland (Timman bij de mannen en Peng bij de vrouwen) zullen in een simultaan het gelijktijdig opnemen tegen meerdere tegenstanders.

Grootmeester Jan Timman is de meest bekende schaker van Nederland. Hij is na oud-wereldkampioen Max Euwe de sterkste schaker die Nederland ooit heeft gekend. Hij stond ooit tweede op de wereldranglijst. Inmiddels is de jeugd hem voorbijgestreefd, maar nog steeds is Timman een zeer aansprekende schaker in Nederland.

Hij zal het tijdens de schaakmanifestatie vanaf 11.15 uur opnemen tegen 25 senioren. Deze 25 voornamelijk leden en oud-leden van Schaakvereniging Sliedrecht worden persoonlijk uitgenodigd door de organisatie. Vrijkomende plaatsen worden vergeven aan degenen die zich voor de reservelijst aanmelden.

’s Middags heeft er een jeugdsimultaan plaats. Zhaoqin Peng is twaalfvoudig kampioene van Nederland. Ook is zij al jaren lang de kopvrouw van het Nederlandse damesteam. Peng deed namens ons land mee aan EK’s , WK’s en Olympiades en behaalde vaak goede resultaten.

Vanaf 14.30 uur zal Peng in de ridderzaal Burch de strijd aangaan met 30 sterke jeugdspelers. In ieder geval zal een gedeelte van de 30 plaatsen gaan naar jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Daarnaast zullen vrijplaatsen gegeven worden aan jeugdspelers van de regioverenigingen Papendrecht/Alblasserdam, De Giessen, Dordrecht, Barendrecht, Krimpen en Zwijndrecht. Ook hier geldt dat vrijgekomen plaatsen worden opgevuld door jeugdspelers die zich aanmelden voor de reservelijst.

Andere onderdelen van de schaakmanifestatie zijn ’s ochtends een groot open jeugdtoernooi en senioren kunnen deelnemen aan een rapidtoernooi (de gehele dag) of een snelschaaktoernooi (vanaf 14.30 uur). Ook zijn er exposities te bezichtigen over de historie van Schaakvereniging Sliedrecht en zijn presentaties mee te maken over het maken van schaakproblemen, maar ook van de Motiefgroep Schaken. Het op 13 november uitkomende jubileumboek (400 pagina’s) is ter plaatse te koop voor slechts € 25,-.

Door het programma zal de schaakmanifestatie niet alleen voor schakers een must zijn, maar ook juist voor niet-schakers, die op ongedwongen manier kennis kunnen maken met de historie van Schaakvereniging Sliedrecht, maar ook Nederlandse schaaktoppers aan het werk kunnen zien.

Nadere informatie over de Schaakmanifestatie is te vinden op de site www.schaakmanifestatie.nl Daar zal altijd het laatste nieuws worden geplaatst, en waar belangstellenden zich ook kunnen aanmelden voor de verschillende onderdelen. Voor het aanmelden voor de reservelijsten van de simultaans, mail naar jubileum@schaakmanifestatie.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.