Werkzaamheden rotonde Burgemeester Keijzerweg – N3

30 september 2010
Werkzaamheden rotonde Burgemeester Keijzerweg – N3

PAPENDRECHT - 8 t/m 11 oktober en 29 oktober t/m 1 november Op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 legt de gemeente een duurzaam veilig verkeersplein aan in de vorm van een zogenaamde turbo kluifrotonde (een dubbele rotonde met meerdere rijbanen). Met de aanleg verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer en het overige verkeer.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. In de afgelopen periode is het verkeer via noodwegen langs het werk geleid. Om de bovenste asfaltlagen goed in één werkgang te kunnen aanbrengen wordt het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 twee weekenden volledig voor alle verkeer afgesloten. Volledige weekendafsluiting kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 - Vrijdag 8 oktober 21.00 uur tot maandag 11 oktober 2010 5.00 uur.
- Vrijdag 29 oktober 21.00 uur tot maandag 1 november 2010 5.00 uur.
Vanaf maandag 5.00 uur is het kruispunt weer voor het verkeer opengesteld. Voor asfalteringswerkzaamheden moeten de weersomstandigheden gunstig zijn. Bij ongunstige weersomstandigheden, bijvoorbeeld veel regen of zeer lage buitentemperatuur, worden de werkzaamheden naar een volgend weekend uitgesteld.

Verkeersomleiding
Papendrecht is te bereiken via andere ontsluitingsmogelijkheden zoals:
- afslag A15/Papendrecht/Alblasserdam;
- afslag A15/Papendrecht/Provinciale weg N214/ Veerweg (Let op: gewichtsbeperking Witte Brug max. gewicht 30 ton of max. aslast 10 ton);
- afslag A15/Sliedrecht.
De omleiding binnen de gemeente wordt met omleidingborden aangegeven:
- Van oost naar west: Burgemeester Keijzerweg
– Westkil– Andoornlaan – Beukenlaan
– Eikenlaan– Platanenlaan – Burgemeester Keijzerweg.
- Van west naar oost: Burgemeester Keijzerweg
– Kennedylaan– Willem Dreeslaan - Kamerlingh
Onneslaan – Pieter Zeemanlaan – Burgemeester
Keijzerweg.

Openbaar vervoer
Tijdens de weekendafsluitingen op bovengenoemde data en perioden rijdt het openbaar vervoer tijdelijk een alternatieve route of een beperkte dienstregeling. Haltes op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 komen tijdens de weekendafsluitingen te vervallen. Na de weekendafsluitingen zijn de haltes op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 weer beschikbaar.
De meest actuele reizigersinformatie kunt u vinden op www.arriva.nl of www.9292ov.nl .

Lijnvoering tijdens weekendafsluitingen:
- Lijnbus 13 (Sliedrecht – Dordrecht, vice versa). 
  Bus stopt tijdens omleiding niet in Papendrecht. Vervallen haltes: Papendrecht viaduct N3 oost, Geulweg, Kooihaven, Rosmolenweg.
- Lijnbus 14 (Dordrecht – Papendrecht Centrum
- busstation Papendrecht, vice versa). Bus rijdt normale route, maar niet volgens dienstregeling.
- Lijnbus 15 (Dordrecht – Papendrecht Westkil
– busstation Papendrecht, vice versa). Bus rijdt normale route, maar niet volgens dienstregeling.
- Lijnbus 16 (Dordrecht – busstation Papendrecht
– Alblasserdam, vice versa).

Vervallen haltes:
Papendrecht viaduct N3 west, Burgemeester Keijzerweg/Kennedylaan Vervangende haltes: Papendrecht Burgemeester Keijzerweg/politiebureau, Burgemeester Keijzerweg/Scholengemeenschap de Lage Waard.
- Lijnbus 87 (Rotterdam Kralingse Zoom – busstation Papendrecht – Sliedrecht, vice versa). Vervallen haltes: Papendrecht viaduct N3 oost, Burgemeester Keijzerweg/Kennedylaan. Vervangende haltes: Papendrecht Westkil, Andoornlaan, Eikenlaan.
- Lijnbus 91 (Rotterdam Zuidplein – busstation Papendrecht – Sliedrecht, vice versa). Ongewijzigde dienstregeling.
Alle niet genoemde lijnen rijden niet tijdens de stremmingsuren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.