VORM Ontwikkeling overhandigt eerste “Wattcher”

29 september 2010

PAPENDRECHT - Al vele jaren krijgen kopers van een nieuwe woning een welkomstcadeau bij het moment van oplevering van hun nieuwe woning. Thans is gekozen om een samenwerking aan te gaan met de makers van de “Wattcher”. Kopers bij het Papendrechtse VORM Ontwikkeling krijgen per vandaag bij oplevering van hun woning een gratis “Wattcher“ aangeboden. De Wattcher is een designproduct dat het elektriciteitsverbruik van het hele huis op een mooie en inzichtelijke manier laat zien. Wanneer je apparaten aan- of uitzet, toont de Wattcher direct het verschil. Zo zie je waar energie wordt verbruikt en ontdek je wat je kunt besparen. De Wattcher maakt elektriciteit zichtbaar. De eerste “Wattchers”zijn onlangs uitgereikt in het plan “Het Land”, onderdeel van het project De Elementen te Spijkenisse.

Verrassend inzicht
Veel gebruikers reageren verrast als ze de Wattcher gebruiken: "dan slaat hij in een keer hoog uit, wat zou dat kunnen zijn?". Je leert meer over de grote energieverbruikers in huis. Ook wordt het een gewoonte om even op de Wattcher te kijken als je naar bed gaat. Staat hij wel laag genoeg? Kennis is het begin van verandering.  Het stimuleert op een plezierige manier om te besparen op het elektriciteitsverbruik in huis.

Goed voor de bewoner en voor het klimaat
Met de Wattcher kan doorgaans zo’n 10% tot 20% aan elektriciteit bespaard worden. Dat komt overeen met zo'n 80 tot 160 euro per jaar voor een gemiddeld gezin. Door het besparen van energie wordt direct de uitstoot van CO2 gereduceerd. Zo dragen wij concreet bij aan het klimaat.

Nederlands Design
Marcel Wanders ontwierp de Wattcher als het kloppend hart in huis: "Het is een heel acuut ontwerp dat je wijst op je energieverbruik. Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik licht hij langzaam of juist sneller op. De Wattcher is eigenlijk meer dan een product, het is een strategie die stimuleert tot bewustwording." Klik hier voor de website: www.wattcher.nl

Naar verwachting zal VORM de komende tijd circa 500-600 huishoudens verrassen met een Wattcher. Deze actie past binnen het geformuleerde beleid binnen VORM Holding op het gebied van duurzaam bouwen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.