AV Passaat in Blomberg

27 september 2010
AV Passaat in Blomberg

PAPENDRECHT - Blomberg is de partnerstad van Papendrecht en regelmatig vinden er tussen de steden uitwisselingen plaats. De gemeente Papendrecht ondersteunt deze uitwisseling door de contacten tot stand te brengen en de adviseren met raad en daad. Een groep van acht lopers van AV Passaat heeft zaterdag meegedaan met de "Nelkenlauf" in Blomberg. Dat is een wegwedstrijd die elk jaar door de Blombergse tegenhanger van AV Passaat, de "Nelkenläuffer"  wordt georganiseerd. Het vlakke Alblasserwaardse polderland is niet de optimale voorbereiding voor de Passaat-lopers om de heuvels rond Blomberg de baas te worden. In het kader van de uitwisseling was meedoen belangrijker dan winnen. Dit was de eerste keer dat een groep lopers uit Papendrecht te gast waren bij de collega's in Blomberg. Beide voorzitters van de verenigingen hebben deze gelegenheid aangegrepen door afspraken te maken om in de toekomst meer en vaker samen te gaan werken. Volgend jaar komen de Blombergers naar Papendrecht om deel te nemen aan een wedstrijd van Passaat. Er zijn zelfs plannen gemaakt om de 400 km van Papendrecht naar Blomberg hardlopend te gaan volbrengen. Dat zal een uitdaging worden over meerdere dagen waaraan zowel de Blombergers als Papendrechters aan deelnemen. Frank Jungblut van de Nelkenläuffer en Jo Kortooms van AV Passaat gaan deze loop uitwerken  zodat letterlijk de verbinding tussen de steden wordt benadrukt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.