PKC verliest regioderby van Deetos

27 september 2010
PKC verliest regioderby van Deetos

PAPENDRECHT - Op zaterdag 25 september was er de derby om de hegemonie in de Drechtsteden op korfbalgebied: PKC tegen DeetosSnel.

Tegen het in de Korfballeague gedegradeerde Deetos, dat zich dus dit jaar volledig op de veldcompetitie moet richten, dacht PKC deze zaterdag de winst makkelijk binnen te kunnen halen. In ieder geval, daar leek het in de eerste helft op. De Papendrechters begonnen zonder zichtbare bezieling, zonder echte overtuiging en zonder het publiek te tonen echt te willen winnen. De wil leek er niet te zijn. Het bleven "een-schots-aanvallen" en daarmee werd steeds snel balverlies geleden. Het was dan ook niet vreemd dat het de Dordtenaren waren, die na vijf minuten de openingstreffer konden doen aantekenen. Even leek het erop dat PKC nog tegengas kon geven: met twee treffers op rij was het voordeel even in Papendrecht: 2-1. Via 4-3 was het uiteindelijk DeetosSnel dat bij rust met een schamele 4-6 de thee mocht opzoeken.
Al met al een zeer schamele eerste helft, met weinig doelpunten en weinig vechtlust.. Een derby niet echt waardig, in ieder geval niet van Papendrechtse zijde. Waar was die vechtlust ?

In de tweede helft toonde PKC geleidelijk aan wat meer bezieling, al kwam het nooit tot een echt hoog niveau. Wel werd er vrij snel weer evenwicht bereikt (6-6), waarna de wedstrijd iets meer op een derby begon te lijken, er een periode zelfs even vechtlust te zien was. Tot 9-9 bleef er vervolgens evenwicht, maar daarna was het Deetos weer, dat steeds het voortouw nam. Via 9-11 werd het 10-12 en leek het pleit voor PKC beslist.
Een opleving aan Papendrechtse zijde bracht weer evenwicht (12-12) en met nog vijf minuten te spelen zelfs een Papendrechtse voorsprong: 13-12. Wie dacht dat daarmee de verhoudingen waren hersteld, kwam bedrogen uit. Een minuut voor tijd was het op pure Dordtse vechtlust weer gelijk: 13-13 en het was uiteindelijk PKC/LukassenBoer dat zich mocht verbijten op een volledig onnodige 13-14 nederlaag.

Fotograaf: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.