Nieuw theater De Willem geopend

27 september 2010
Nieuw theater De Willem geopend

PAPENDRECHT - Het nieuwe Papendrechtse theater De Willem is geopend. Een hele week waren er uiteenlopende festiviteiten en voorstellingen. De openingsweek begon woensdag 22 september met de officiële overdracht door aannemingsbedrijf Systabo aan burgemeester De Bruin. De burgemeester overhandigde het gebouw op zijn beurt aan het bestuur van het Willem de Zwijger College, eigenaar van het gebouw.

Burgemeester De Bruin: ’het theater is een belangrijk onderwijskundig middel voor de Papendrechtse leerlingen, een onmisbaar podium voor de ontplooiing van de Papendrechtse samenleving, een plek van ontspanning en ontroering voor de vele theaterbezoekers en een gemeenschapshuis voor alle inwoners van Papendrecht.’

Verder in de week volgden nog meerdere openingsavonden, met vrijdag 24 september een voorstelling van Compagnie Zic Zazou. Zaterdag 25 september opende cultuurwethouder Joke Reuwer het theater voor het publiek, waarna de Papendrechtse Proms volgde. Hier lieten (uitsluitend Papendrechtse) verenigingen onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Excelsior zich van hun beste kant zien.

Wethouder Joke Reuwer: 'Wat wij als college belangrijk vinden is dat we hiermee kunnen Burgemeester De Bruin overhandigd ‘de sleutel’ aan directeur J. van der Linden van het Willem de Zwijger College.

bouwen aan cultuur. Want bouwen aan cultuur is bouwen aan je samenleving, mogelijkheden om te ontspannen, je fantasie te prikkelen en de sleur te ontlopen. Stimulering van jong talent werkt altijd beter als jongeren een podium hebben.'

Zondag 26 september werd de feestweek afgesloten met een optreden van Wibi Soerjadi. Alle voorstellingen werden vooraf gegaan door een speciaal voor deze gelegenheid door Roy Grunewald geregisseerde minimusical, Deze musical beeldde het verbouwingsproces prachtig uit.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe theater en het programma op: www.theaterdewillem.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.