Wederom borstvoedingscertificaat voor Rivas

24 september 2010

PAPENDRECHT - De sector Kraamzorg en de sector Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van Rivas Zorggroep hebben onlangs wederom het certificaat voor Zorg voor Borstvoeding ontvangen. Het certificaat is gegeven vanwege de goede belegeiding bij borstvoeding en wordt eens per drie jaar uitgereikt. Rivas voldoet aan de eisen die zijn opgesteld door World Health Organization (WHO) en Unicef.

Volgens de normen van het certificaat moeten moeders goede voorlichting krijgen over borstvoeding. Het is tevens een garantie dat de vrouwen kunnen rekenen op de juiste kennis van de medewerkers. 'We zijn daarom ook trots dat we het certificaat hebben ontvangen', zegt Eva Andersson, teamleider kraamzorg bij Rivas. 'Het is voor moeders een bewijs dat ze bij Rivas kunnen rekenen op de juiste kennis en deskundig advies.' Het certificaat is drie jaar geldig, daarna wordt de kwaliteit opnieuw getoetst.

Alle zorg voor ouder en kind
Rivas biedt sinds 2009 kraamzorg en maakt daarmee de zorg voor ouder en kind compleet. 'Binnen Rivas werken JGZ en Kraamzorg nauw samen met de afdeling verloskunde en de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis. Op deze manier kunnen we ouder en kind alle zorg bieden die zij op enig moment nodig hebben', vertelt Suzan Kooy, teamleider JGZ bij Rivas. 'Dit is prettig voor onze cliënten, omdat alle zorgverleners met de dezelfde richtlijnen werken. Bijvoorbeeld in de voorlichting over het geven van borstvoeding door de kraamverzorgende of op consultatiebureau. Ook kunnen cliënten een beroep doen op lacatatiekundigen, die ook weer dezelfde richtlijnen hanteren.'

Naast Kraamzorg en JGZ beschikken de afdeling Kindergeneeskunde en de afdeling Verloskunde van het Beatrixziekenhuis over het borstvoedingscertificaat.

Informatie
Meer informatie over kraamzorg en andere diensten van Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl of via Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.