Overhandiging cheque SumbaCare

20 september 2010
Overhandiging cheque SumbaCare

PAPENDRECHT - Dinsdagmiddag 14 september om 16.00 uur nam de heer drs. Peter Deege, penningmeester van Stichting Sumba Care een cheque van 5.000 euro in ontvangst. Deze cheque werd overhandigd door Wim Schut, kantoordirecteur van Rabobank Papendrecht. Het geld werd bijeen gebracht door in plaats van bloemen geld te vragen op de receptie voor Wim Schut in verband met de viering van zijn 40-jarig jubileum.
De donatie komt ten goede aan Sumba Care.
Peter Deege: ‘de donatie kunnen wij goed gebruiken voor de nieuwbouw van het kindertehuis Hammu Pangia, wat Sumbanees is voor ‘een veilige plaats’.’
Wim Schut: ‘het kindertehuis wordt geleid door oud-collega Fien Wutun.  Zij was in Nederland voor een paar weken, maar inmiddels is zij weer terug naar Indonesië. Relaties en (oud)collega’s gaven gul op mijn receptie. Het geld komt zo ontzettend goed terecht.’  

40-jarig jubileum
Wim Schut (59 jaar), kantoordirecteur Rabobank Papendrecht vierde 12 augustus dat hij veertig jaar bij de Rabobank werkt. Op de vraag naar zijn wensen voor zijn feestje hoefde Wim niet lang na te denken. ‘Een bos bloemen is lief bedoeld maar verwelkt. Dat is zonde. In overleg met mijn vrouw wilden wij graag iets doen voor oud-collega Fien Wutun. Zij cijfert zichzelf helemaal weg voor het kindertehuis dat zij leidt.’

Overweldigend
Wim Schut: ‘mijn receptie op 12 augustus in hotel Golden Tulip Papendrecht was overweldigend. Bijzonder om je door zoveel relaties en (oud)collega’s zo enorm gewaardeerd te voelen. Iedereen gaf gul voor het goede doel. De Rabobank heeft het bedrag ruim naar boven afgerond. Het is bijzonder fijn om op deze manier iets voor Fien en de kinderen te doen.’
 
Waterput
De opbrengst van de receptie van Wim Schut wil Sumba Care gebruiken voor de nieuwbouw van het tehuis. Het tehuis zit nu in een huurwoning. De bouw van een eigen onderkomen is gestart en biedt betere voorzieningen. Van het geld wordt ook een waterput aangelegd.

Begaan met de kinderen
Fien Wutun reageerde als volgt: ‘Ik ben oud-collega Wim Schut zo ontzettend dankbaar voor de actie. Wim is een heel warm persoon, hij begrijpt wat er in een ander mens omgaat. Hij staat open voor iedereen. Het doet me goed om te merken dat mensen aan de andere kant van de wereld begaan zijn met de kinderen op Sumba. Het maakt me ook verlegen. Als ik de kinderen vertel over wat mensen hier doen voor hen, staan ze hard te juichen. Dat is zo mooi om te zien.‘

Sumba Care
Fien Wutun begon rond 1990 als facilitair medewerkster op kantoor Rabobank Papendrecht. Fien en Wim zijn bijna 15 jaar collega’s geweest tot zij in 2004 naar het Indonesische eiland Sumba vertrok. De dochter van Fien heeft in 2006 Sumba Care opgericht, een stichting die zich inzet om de leefomstandigheden van de bewoners op het eiland Sumba te verbeteren. Een van de projecten is het kindertehuis Hammu Pangia.
Fien Wutun zorgt er voor 26 wezen en kinderen uit de kampongs die niet door de familie worden opgevangen. Zij biedt kinderen een thuis, liefde, warmte, aandacht, scholing en medische verzorging. Daarnaast streeft zij ernaar kinderen een geschikte vervolgopleiding te bieden, die gefinancierd wordt met behulp van individuele sponsoring.

Wilt u ook geven?
Meer informatie over Sumba Care: www.sumbacare.org
Het rekeningnummer is 4552.26.210

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.