PKC wint nipt van KVS

20 september 2010
PKC wint nipt van KVS

PAPENDRECHT - PKC begon de tweede thuiswedstrijd in een wat verrassende opstelling, met twee puntspelers (Tom Kalkman en Laurens Leeuwenhoek) in het aanvalsvak en twee meer verdedigende spelers in het andere vak, dat daardoor theoretisch schotkracht zou kunnen missen.

Blijkbaar moesten de spelers ook aan deze variant wennen, want de openingsfase van de wedstrijd was rommelig, met veel balverlies en onderscheppingen aan weerszijde. De wedstrijd was al ruim elf minuten oud, toen de eerste bal pas door de mand viel, direct gevolgd door het tweede doelpunt van de Papendrechters: 2-0. Via 4-2 liep PKC vervolgens uit naar 7-2 met nog tien minuten tot de rust en leek het pleit, net als in de eerste thuiswedstrijd, in feite beslecht. In de slotfase van de eerste helft ging de score redelijk gelijk op, waardoor de rust kwam met een 10- 6 voorsprong voor de Papendrechters.

In de tweede helft had PKC de lichte wind, die over de Oostpolder stond, tegen. Tot 16-12 werd de marge van vier doelpunten vastgehouden, daarna wist KVS stapje voor stapje dichterbij te sluipen. Aan Papendrechtse zijde stokte het scoren even, waardoor met nog ruim vier minuten op de klok KVS ineens langszij kon kruipen: 17-17. Zou het weer zo gaan als twee weken geleden? De Scheveningse hoop op meer werd vervolgens binnen een minuut weer getemperd: een fraaie en verrassende omdraaibal en een stip brachten PKC weer op voorsprong : 19-17.
Inmiddels liep de tijdklok niet meer goed mee, waardoor het even onduidelijk was hoelang er nog te spelen was. Bij de 18-17 van KVS gaf de scheidsrechter de laatste minuut aan, waarna PKC in balbezit de wedstrijd kon uitspelen. Eindstand: 19 - 18.

Een uiteindelijk toch nog moeizame, maar wel belangrijke overwinning van PKC dat aansluiting houdt met de top. Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd tegen DeetosVolhuis, dat na de nederlaag vandaag bij TOP, in punten gelijk met PKC op de tweede plaats staat. Het belooft derhalve weer een spannende Drechtstedenderby te kunnen gaan worden met als inzet de strijd om de hegomonie in de regio.

Fotograaf: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.