Eerste ZRO wedstrijd voor de Geul

13 september 2010
Eerste ZRO wedstrijd voor de Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag ging het nieuwe zwemseizoen van start en er stond meteen een belangrijke wedstrijd op het programma: de eerste ronde van de regionale ZRO competitie. Er worden twee ronden gezwommen en daarna wordt bepaald welke ploegen er de rest van het seizoen in de A competitie uitkomen, welke in de B competitie enzovoort. De zwemmers van de Geul leverden deze eerste wedstrijd een prima prestatie: er werden 33 persoonlijke records gezwommen en 7 maal mocht een Geul zwemmer of zwemster een medaille ophalen. Het PR record van de dag was voor René Verhagen, zwemmend in de categorie minioren 6. Bij zijn allereerste ZRO wedstrijd zwom hij op de 100 school bijna 9 seconden van zijn beste tijd af.

Bij de 4x50 vrij estafette in de categorie jongens junioren 4 deed het Geulteam met Tim Muller, Rob van Leeuwen, Thomas Verhoeven en Jesse de Win goede zaken door als tweede aan te tikken.

Ook voor de jongste meisjes, Dané van Wijngaarden, Esmeé Roodenburg en Sofia de Graaf was er een goed debuut in de ZRO competitie. Britt Jansen zwom op de 50 rug een PR. Bij de jongens minioren 6 zette Tijmen Snier keurige tijden neer bij zijn eerste competitiewedstrijd.
Sabrina de Graaf zwom bij meisjes junioren 3 naar het brons op de 100 vrij. Emese Ramstijn, Diane Vink en Iris van Valen zwommen mooie PR’s.

Op de 100 school jongens junioren 2 was er een mooie zilveren medaille voor Nick Molle. Thomas Verhoeven greep met een vierde plaats op zowel de 100 school als de 100 vrij net naast de medailles. Max Muller zwom een goeie 100 vrij met een PR op zowel de 50 als de 100 meter. Mooie PR’s waren er ook voor Yaro Roodenburg en Bas van Middelkoop.

Tim Muller was goed op dreef in de categorie junioren 4. De 100 vrij sloot hij winnend af en op de 50 vlinder pakte hij het zilver, beide keren in een PR. Jesse de Win zwom naar de bronzen plek en een PR op de 100 vrij. Ook Rob van Leeuwen zwom een PR op deze afstand.
In de categorie jongens jeugd was Jasper de Win de concurrentie te snel af op de 50 vlinder. Op de 200 vrij pakte hij het brons en op de 200 wissel bij de heren zette hij een PR en de vierde tijd op de klokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.