Jongens Junioren C Nederlands Kampioen

13 september 2010

PAPENDRECHT - De jongens junioren C ploeg van AV Passaat is afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom Nederlands Kampioen geworden. Nadat ze vanuit de gebiedsfinale als 2e de finale ingekomen waren was het doel om op het podium te eindigen, waarbij er natuurlijk vooral één plek omhoog gekeken werd. De groep liet zien goed met de finalespanning om te kunnen gaan, aangezien ze op bijna alle onderdelen zich verbeterden ten opzichte van de gebiedsfinale. Lars Paalvast gaf op het eerste onderdeel gelijk het goede voorbeeld door zijn speer naar een nieuw clubrecord van 49.14m te werpen. Op kogel pakte hij ook flink punten met 12.07m. Bart van Nunen pakte het meeste punten op een onderdeel van de dag door de 800m overtuigend van kop af aan te winnen in 2.03.58 minuten. Bart Heijes legde de 100m horden af in 14.58s en de 100m vlak in 12.48s. Don Rooswinkel zorgde voor belangrijke punten door 1.60m neer te zetten op hoog en 5.23m op ver. Bas Westbroek wierp zijn discus naar 29.64m, wat maar liefst 3 meter verder was dan in de voorronde. Robin vogel liep de 100m in 13.73 en Martijn opmeer de 100m horden in 18.37. Op de estafette snelden Robin, Don, Bart en Lars naar een mooie tijd van 48.48. Aan het einde van de dag was het nog even spannend op welke plaats de ploeg zou eindigen aangezien er vier ploegen nog volop kans hadden op de verschillende podiumplaatsen. Uiteindelijk bleek de score van 6366 punten  goed te zijn voor een het goud met nog een aanzienlijke marge op de nummer twee, thuisvereniging Spado uit Bergen op Zoom, van 102 punten. AV ’56 completeerde het podium.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.