Jonge B Junioren ploeg AV Passaat houdt zich staande

13 september 2010

PAPENDRECHT - In Krommenie heeft de jongens B Junioren ploeg van AV Passaat een mooie negende plaats behaald in de landelijke competitiefinale, nadat zij zich vanuit de voorrondes ook als negende geplaatst hadden voor deze finale. Deze prestatie is extra knap doordat een groot deel van de ploeg bestond uit jongere C Junioren die een dag eerder in hun eigen leeftijdscategorie Nederlands Kampioen waren geworden.

De meest opmerkelijke prestatie van de dag kwam van Sven Maliepaard die er aan het einde van het seizoen met 50.47s nog even een 400m uitperste die sneller was dan de tijd die hij op het Nederlands Kampioenschap liep, waarmee hij toen een bronzen medaille binnenhaalde. Lars Paalvast bewees dat zijn verbetering van het clubrecord bij de C Junioren een dag eerder geen toevalstreffer was, door ook tijdens deze wedstrijd met de zwaardere 700 gram speer een nieuw clubrecord van 45.95m te werpen. Ook bij het hoogspringen was hij goed op dreef door 1.75m te springen. Lars Gerritsen bouwde zijn 1500m heel mooi op waardoor hij uitkwam op een tijd van 4.26.47 minuten.

Bart Heijes sprong bij het polsstokhoogspringen een goede wedstrijd tot 3.70m, maar op 3.90m leverde hij drie foutsprongen af waardoor vooral hij zelf teleurgesteld was over zijn wedstrijd. Ook de overige atleten leverden de prestatie af die van ze werden verwacht, waardoor de ploeg uitkwam op een mooi puntentotaal van 7673.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.