The Maxx, JeugdAlpha en JC Upstairs gaan samen

13 september 2010

PAPENDRECHT - "We hebben dezelfde doelgroep", legt Jonathan Stuij van Upstairs uit. "Daardoor kunnen we samenwerken en de promotie van onze activiteiten gezamenlijk doen. Ook kunnen we jongeren naar elkaar verwijzen door hen attent te maken op de activiteiten van de andere organisaties."

Max van Dam van Jeugdalpha vult aan: "Door geregeld overleg te hebben kunnen we de activiteiten op elkaar afstemmen. Het is gewoon niet handig wanneer we alledrie iets organiseren op dezelfde zaterdag." Elkaar versterken en krachtiger naar buiten treden: dat zijn belangrijke doelen voor het platform dat is opgericht voor de drie organisaties. Dit platform heet Gate 3:16 en heeft een eigen website. Daarop zijn de activiteiten van The Maxx, Jeugdalpha en Upstairs gebundeld. Daarnaast komen er filmpjes en foto's op te staan van activiteiten als ook enkele blogs.

Koffiebarverleden
"Op persoonlijk vlak waren er al veel raakvlakken", vervolgt Marten Vogelaar, voorzitter van The Maxx. De stap om te gaan samenwerken was daarom niet groot. Ook de doelgroep is in grote lijnen hetzelfde: jongeren van 15 tot ongeveer 25 jaar. Alleen bij Upstairs mogen jongeren al vanaf 13 jaar komen. "Maar als ze bij ons op die leeftijd binnenstappen zijn ze ook hartelijk welkom", laat Vogelaar weten over de jeugdkerk. In hun activiteiten leggen de drie organisaties evenwel een net iets ander accent. Upstairs is vooral gericht op ontspanning, Jeugdalpha biedt cursussen aan over het christelijk geloof (ook in ontspannen setting) en bij jeugdkerkdiensten van The Maxx staat beleving centraal. "Het mooie is dat de organisatoren van deze activiteiten afkomstig zijn uit tig verschillende kerken", weet Max van Dam. "Daar komt nooit gezeur uit voort. Het is net als bij koffiebar De Schor van vroeger. Je weet van elkaar wat het belangrijkste is en dat is het geloof." Max, Jonathan en Marten hebben alledrie een koffiebarverleden. De eerste twee gingen jarenlang naar De Schor aan Het Bosch (waar nu Upstairs zit) en Marten bezocht in het verleden koffiebar De Poort in Alblasserdam. Max: "Ik heb hier zelf het geloof mogen ontdekken. Het gebouw heeft nog steeds die functie. De invulling is wel wat veranderd, maar het doel is hetzelfde gebleven."

'Bijzondere dienst'
Op zondag 19 september vanaf 15.00 uur krijgt het platform van de drie organisaties een officiële start. Dan wordt het gezamenlijke logo van Gate 316 gepresenteerd tijdens een jeugdkerkdienst van The Maxx, die in de aula van De Lage Waard wordt gehouden. Ook de vernieuwde logo's van de drie deelnemende organisaties worden bekendgemaakt. "Het wordt een bijzondere dienst", verwacht Marten. "Behalve de presentatie van het platform treedt er een gave band op die ook op Opwekking en Flevo heeft gespeeld. Het 'praatje' wordt verzorgd door Andy Hensen. Hij vertelt over het thema 'Brand New'. Dat verwijst niet alleen naar een nieuw seizoen, maar ook naar God die mensen nieuw kan maken." De nieuwe website is straks te vinden op www.gate316.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.