Valse start veldcompetitie voor PKC

06 september 2010
Valse start veldcompetitie voor PKC

PAPENDRECHT - Met Davor Duronjic als de nieuwe captain opende PKC het nieuwe seizoen op de Oostpolder tegen TOP. Onder een lekker najaarszonnetje was het heerlijk toeven op het veld, maar het wedstrijdverloop stemde niet tot tevredenheid en bij het laatste fluitsignaal heerste er teleurstelling bij het PKC-publiek, vanwege een nederlaag met 15-16.

De eerste aanvalsgolf van de Papendrechters liep binnen enkele seconden op niets uit, waarna TOP in de eerste minuut de openingstreffer van het nieuwe seizoen op de Oostpolder op haar naam mocht brengen. PKC nam daarna het roer over en binnen tien minuten stond er "een geruststellende" 6-1 op het scorebord. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd vroegtijdig beslist was, kwam bedrogen uit.
Ineens lukte er niets meer aan Papendrechtse zijde: de rebounds werden verloren en ook de steunpositie kon niet goed worden ingevuld. TOP profiteerde en kwam terug tot 6-5 met nog goed tien minuten te gaan in de eerste helft. Een gemiste strafworp van Laurens Leeuwenhoek gaf de Sassenheimers nog extra moed om terug in de wedstrijd te komen. Toch wist PKC de marge weer naar twee doelpunten uit te breiden, waardoor het bij rust 9-7 stond.

In de tweede helft wist TOP binnen een minuut de stand gelijk te trekken, waarna de wedstrijd in een moeizame strijd verzandde. Na 11-11 kwam TOP met nog twintig minuten te gaan weer op voorsprong, al werd het gat nooit groter dan één punt. PKC knokte zich moeizaam steeds weer langszij tot 15-15, maar moest bij 15-16, met nog slechts drie minuten te spelen, vrezen voor de afloop. TOP probeerde de wedstrijd slim uit te spelen, maar leed in de laatste minuut toch nog balverlies. Maar net als in de eerste aanval, lukte het de Papendrechters nu ook niet in de laatste aanvalsgolf: een 15-16 nederlaag was het gevolg.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.