AV Passaat atleten goed op dreef in interland

06 september 2010
AV Passaat atleten goed op dreef in interland

PAPENDRECHT - In het Duitse Lemgo hebben AV Passaat atleten Bart Heijes en Bart van Nunen Nederland goed vertegenwoordigd in de interland tegen de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Door hun goede prestaties twee weken geleden bij de c-spelen, waar ze allebei kampioen werden, waren Bart en Bart door de Atletiekunie uitgenodigd om aan deze interland deel te nemen. Bart Heijes verbeterde bij het polsstokhoogspringen zijn record naar 4.00m, waarmee hij op de allertijdenranglijst in zijn leeftijdsklasse naar een 3e plaats klom. Hij leverde daarna ook nog kansrijke pogingen af op 4.12m waarmee hij Rens Blom en Robert-Jan Jansen voorbij zou gaan om bovenaan de allertijdenranglijsten uit te komen. Deze prestatie zou op het einde van de dag uitgeroepen worden tot prestatie van de dag.

Bart van Nunen startte op de 3000m meteen snel, waarmee hij gelijk afstand nam van de rest van het veld. Hij bouwde de voorsprong geleidelijk uit en won met overmacht in een tijd van 9.17.11 minuten. Zelf was hij niet geheel tevreden met deze tijd, aangezien hij al sneller heeft gelopen. Maar gezien het feit dat hij de hele wedstrijd alleen heeft gelopen was het een goede race. De interland werd, mede door de prestaties van de AV Passaat atleten, door Nederland gewonnen.

Komende zaterdag zullen Bart en Bart weer in actie komen voor hun ploeg, waarbij ze met hun teamgenoten zullen proberen om de Nederlandse titel bij de c-junioren in de wacht te slepen. Bart Heijes zal op zondag ook nog uitkomen in de b-competitie waarbij hij weer zal proberen om dichter in de buurt van het nationale record voor c-junioren op het polsstokhoogspringen te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.