Eljakim bruist na doorstart

02 september 2010
Eljakim bruist na doorstart

PAPENDRECHT - Het had niet veel gescheeld of gospelkoor Eljakim zou ter ziele gegaan zijn. Maar met een nieuwe dirigent, een nieuwe pianist en plannen voor optredens bruist het Papendrechtse koor als nooit tevoren.

Dirigenten en koorpianisten liggen niet voor het oprapen. Dat besefte voorzitter Annelies de Jager maar al te goed. "Maar gelukkig hebben we goede reacties gekregen op onze oproep, en ik ben blij dat we een doorstart hebben kunnen maken."
Jaap Klootwijk is de nieuwe dirigent. Hij volgt Edwin van Dijk op, die bijna een decennium aan het roer stond van Eljakim. Jaap is in het verleden drummer geweest bij Eljakim en heeft zijn droom om een dirigentenopleiding te volgen, waargemaakt.
De vorige pianist Gert-Jan Scherff raakte uit beeld na een geslaagde auditie bij de musical Legally Blonde. Hij wordt opgevolgd door Wout Kwakernaat uit Breda.

Temidden van die belangrijke personeelswisselingen viert Eljakim het 12,5-jarig bestaan. "We hebben besloten om geen jubileumuitvoering te doen, omdat er teveel wisselingen waren. We hadden daardoor te weinig tijd om goed te kunnen oefenen."
Gospelkoor Eljakim werd in 1998 opgericht als jongerenkoor. Omdat de gemiddelde leeftijd in de loop der jaren iets is opgelopen, is de naam 'gospelkoor' nu meer op z'n plaats. Het koor telt op dit moment 27 leden. De meesten van hen zijn tussen de 30 en de 35 jaar. Bijna de helft van het koor was er 12,5 jaar geleden bij de oprichting al bij.

"Er zijn in de afgelopen jaren telkens wat mensen afgegaan en bijgekomen, maar een vaste kern is gebleven. Met de nieuwe dirigent en de nieuwe pianist is er nu weer voldoende mogelijkheid om verder te groeien!", aldus Annelies de Jager.
Vooral mannen(stemmen) zijn welkom, maar ook vrouwen worden aangemoedigd om te komen zingen. Annelies: "Het is ons doel om zingend het evangelie te verkondigen. Met een stuk enthousiasme en uitstraling willen we die belangrijke boodschap uitdragen. Zelf maakt het me telkens weer blij om dat op deze manier te mogen doen. Ik ben niet iemand die op de hoek van de straat gaat evangeliseren. Deze zingende manier past bij me, en ik merk bij nog veel meer mensen! En daarnaast is gezelligheid natuurlijk ook heel belangrijk op onze oefenavonden. Je spreekt elkaar en bouwt heel gemakkelijk vriendschappen op."

Het interkerkelijke gospelkoor Eljakim houdt op maandag 13 september een open avond in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan te Papendrecht. De aanvang is om 20.00 uur. Op 10 december is de eerste grote uitvoering: een Kerstconcert in Papendrecht.

Meer informatie: www.gospelkooreljakim.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.