Joop Tegelaar verlaat Papendrechtse politiek

31 augustus 2010
Joop Tegelaar verlaat Papendrechtse politiek

PAPENDRECHT - Na ruim 12 jaar actief geweest te zijn namens de PvdA in Papendrecht is het moment voor Joop Tegelaar aangebroken om de Papendrechtse Raad te verlaten.

Joop Tegelaar is begonnen als raadslid (fractievoorzitter) en was de laatste 4 jaar wethouder en lid van het Drechtstedenbestuur.

Hij was als wethouder herkiesbaar, maar de PvdA viel buiten de boot tijdens de coalitiebesprekingen en kwam dus terug als lid van de gemeenteraad, waar hij voor gekozen was.

Hij zal het stokje per eind september overdragen. Tijdens de periode (2006-2010) dat de PvdA deel uitmaakte van de coalitie, is ondermeer de vernieuwbouw van theater de Willem, het opknappen van de parken en de besluitvorming van het nog te realiseren Sportcentrum tot stand gekomen.

Met zijn vertrek maakt Joop Tegelaar plaats voor Ernst Schotting, die in de vorige periode al 4 jaar in de Papendrechtse raad actief was.

Schotting gaat weer de commissie Ruimte voor zijn rekening nemen. Hij werd in 2004, als voorzitter van het wijkplatform Kraaihoek-Middenpolder, raadslid voor de PvdA.  Hij gebruikte de opgedane kennis vanuit het wijkplatform voor zijn raadswerk en was bijvoorbeeld betrokken bij de verruimde openingstijden van Interval. Vooral jeugd heeft zijn bijzondere belangstelling en hij wil zich daar de komende jaren sterk voor maken. Afgelopen jaren leidde hij menig jeugddebat, maar ook thema-avonden voor jeugd in Interval.  Hij zal de ontwikkelingen rondom Interval blijven volgen en waar nodig bijsturen.

De vernieuwde 3-koppige PvdA fractie stelt dat zij klaar staat met een jong en enthousiast team om haar rol in de oppositie met verve te vervullen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.