Rivas Zorghulpmiddelen breidt assortiment uit met haarstukken

31 augustus 2010
Rivas Zorghulpmiddelen breidt assortiment uit met haarstukken

REGIO - In de zorghulpmiddelenwinkels van Rivas en op www.rivaszorghulpmiddelen.nl zijn vanaf heden ook haarstukken verkrijgbaar. Deze haarstukken zijn bedoeld voor vrouwen die als gevolg van ziekte of ouderdom hun haar verliezen. Rivas vindt het belangrijk om deze vrouwen te helpen met het zoveel mogelijk behouden van hun zelfvertrouwen. Zeker in de moeilijke periode van haaruitval.

Comfortabel en luchtig
Een haarstuk bestaat uit een haarband met onderaan een randje echt haar. In combinatie met een pet, hoed of bandana vormt het een volwaardige hoofdbedekking. 'Veel pruiken zijn synthetisch en kunnen daardoor kriebelen of erg warm zijn', vertelt Annie de Groot, hoofd Zorghulpmiddelen bij Rivas. 'Deze haarstukjes zijn juist comfortabel en luchtig, omdat er alleen haar zit aan de onderzijde van de haarband. Dat is het gedeelte van het haar dat anders ook onder een pet, hoed of bandana uitkomt. De draagster kan er zelf verschillende hoofddeksels bij combineren.'

Zelfvertrouwen
Bij de zorghulpmiddelenwinkels in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht zijn meerdere uitvoeringen van de haarstukjes verkrijgbaar: in diverse kleuren en met steil of krullend haar. 'Wanneer vrouwen als gevolg van bijvoorbeeld een chemokuur hun haar verliezen, dan kan dat heel confronterend zijn', vervolgt De Groot. 'In deze periode kan dit haarstuk een belangrijke bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van deze vrouwen. Vooral als ze naar buiten gaan of ter overbrugging van de periode waarin hun haar uitvalt.'

Meer informatie
Het haarstuk is in vergelijking met een pruik relatief betaalbaar, omdat voor deze haarstukken minder haar wordt gebruikt. Een haarstuk inclusief pet is er vanaf 149 euro en wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een overzicht van de locaties van de Rivas-zorghulpmiddelenwinkels en openingstijden: www.rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.