Vrijwilligers voor Zorg thuis-clienten bij Rivas Zorggroep

21 juli 2010

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep gaat naast de professionele hulp bij haar Zorg thuis-cliënten in Papendrecht vrijwilligers inzetten. In de verpleeg- en woonhuizen leveren vrijwilligers al een onmisbare bijdrage aan de vrijetijdsbesteding van bewoners. Datzelfde stukje extra zorg brengt Rivas nu ook bij cliënten thuis. De vrijwilligers houden de Zorg thuis-cliënten gezelschap, doen samen verschillende activiteiten of maken uitstapjes.

Signaleren
'Onze Zorg thuis-medewerkers komen dagelijks bij de mensen thuis', zegt Magda Loeffen, teamleider Zorg thuis bij Rivas. 'Daardoor signaleren we of mensen eenzaam zijn en behoefte hebben aan gezelschap of dat ze een uitstapje willen maken. In de reguliere zorgtijd is voor deze extra's beperkt tijd, maar met hulp van vrijwilligers kunnen we dat wel doen. De inzet van vrijwilligers is zo een aanvulling op de Zorg thuis door onze deskundige medewerkers.'

Persoonlijke afspraken
Afhankelijk van de wensen van de Zorg thuis-cliënt en de vrijwilligers worden er persoonlijke afspraken gemaakt; bijvoorbeeld over de dagen en tijdstippen waarop een vrijwilliger langskomt. 'We zorgen ervoor dat de juiste vrijwilliger bij de juiste cliënt terechtkomt', vervolgt Loeffen. 'Daarom maken we vooraf altijd uitgebreid kennis met onze vrijwilligers. Iedereen moet er immers plezier aan hebben.'
Inmiddels zijn de eerste vrijwilligers van start gegaan met het gezelschap houden van cliënten. De reacties hierop zijn zeer positief. 'We hebben besloten om tot oktober te kijken hoe deze inzet van vrijwilligers loopt en hoe het door iedereen wordt ervaren. Daarna kijken we of de vrijwilligers ook in de Zorg thuis een vaste gezelschapsrol kunnen gaan spelen', besluit Loeffen.

Vrijwilliger worden
Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden bij Zorg thuis of in een van de verpleeg- of woonhuizen van Rivas in Papendrecht kunnen hiervoor contact opnemen met Magda Loeffen, telefoon (078) 64 43 217.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.