Portemonnee terug na zakkenrollerij, verdachte aangehouden

16 juli 2010

PAPENDRECHT - Een 73-jarige vrouw uit Papendrecht heeft dankzij haar eigen alertheid en die van een politieagent in burger, haar gestolen portemonnee weer teruggekregen. Eén van de verdachten kon worden aangehouden.
De vrouw liep op donderdagmiddag 15 juli omstreeks 13.30 uur in een kledingzaak aan de Meentpassage te winkelen toen zij door een meisje werd aangesproken. Op dat moment zag de vrouw een andere vrouw bij haar staan, voelde iets aan haar handtas en zag dat de ritsen open stonden. Toen de 73-jarige vrouw zag dat het meisje en de vrouw de winkel verlieten, vermoedde zij dat ze slachtoffer was geworden van zakkenrollerij. Zij schreeuwde hard waarna de toevallig in de winkel aanwezige agent in burger de 30-jarige vrouw uit Nieuwegein aanhield. Het meisje ontsnapte. Onder één van de kledingrekken werd de portemonnee van de vrouw gevonden met een stapeltje biljetten ernaast. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte en haar achtergrond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.