5 tegen 5 voetbaltoernooi op Pelsertveld groot succes

13 juli 2010

PAPENDRECHT - Zaterdag 10 juli organiseerde het jeugdteam van Wijkalliantie Nederland met ondersteuning van Pieter van den Berg en Collin Bessels namens het Wijkplatform Westpolder een 5 tegen 5 voetbaltoernooi op het Pelsertveld.

Ondanks de hoge temperatuur deden 50 deelnemers verdeeld over 8 teams mee aan het toernooi. De organisatie was goed voorbereid op de warmte, de EHBO Papendrecht was aanwezig en rondom het veld waren grote emmers water met sponzen geplaatst ter verkoeling.

Rondom het veld konden de ruim 150 bezoekers en spelers niet alleen genieten van het voetbal toernooi maar ook gratis een bakje koffie iets fris of een hapje van de BBQ krijgen. Dat alles dit keer gratis was komt door de financiële bijdrage die het team ontvangen heeft van o.a. Wijkalliantie, Doe Geld van de Gemeente Papendrecht en de Stichting Pekoenja (kinderpostzegels).

De scheidsrechters Sjors de Waal en  Sharon Nielsen wisten samen met het wedstrijdsecretariaat bestaande uit de heren Rob Nardten en Klaas Klaasens het toernooi in goede banen te leiden, uiteindelijk ging het team van Missie Oost o.l.v. Bryan Voll er met de éérste prijs vandoor gevolgd door het team Westpolder o.l.v. Ricky Keijzer met de tweede plaats en de 3e prijs ging naar het jeugd team t/m 11 jaar o.l.v. Marvin Vermeij.

Het is de eerste keer dat een dergelijk toernooi door en voor jongeren op het nieuwe veld is georganiseerd en ondanks dat de dag in mineur is geëindigd, omdat de organisatie tot de ontdekking kwam dat kostbare fotoapparatuur uit één van de auto’s was ontvreemd, is men wel van plan dergelijke evenementen vaker te gaan organiseren.

Niet alleen grootschalige toernooien zoals afgelopen zaterdag, maar ook voor een klein toernooi in de avonduren kunnen jongeren een beroep doen op Pieter en Collin, beiden zijn graag bereid om met de jeugd uit hun wijk iets te ondernemen zeker als de jongeren aangeven zelf ook actief mee te willen doen. Beiden vinden het belangrijk dat jongeren ook uit eigen beweging naar hun toe komen, op die manier komt men er achter wat hun wensen zijn wat er leeft in de wijk en kan men bekijken of er een activiteit kan worden ondernomen.

De organisatie bedankt alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers voor hun medewerking.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.