Forta en Westwaard Wonen fuseren

06 juli 2010
Forta en Westwaard Wonen fuseren

PAPENDRECHT - “We blijven dichtbij onze huurders”

Woningstichting Westwaard Wonen uit Papendrecht en Alblasserdam is per 1 juli gefuseerd met de Zwijndrechtse woningcorporatie Forta. Na akkoord van het ministerie van VROM, werd op 30 juni het fusiebesluit door beide directeuren ondertekend.

Meerwaarde
Al anderhalf jaar zijn beide corporaties met elkaar in gesprek. Zij onderzochten uitgebreid de meerwaarde van een fusie voor de huurders, de organisatie en de regio de Drechtsteden. De fusie levert tal van voordelen: bundeling van kennis, samenvoeging van middelen en meer slagkracht om in de regio daadwerkelijk een verschil te kunnen maken.

Dichtbij
Door de fusie ontstaat een corporatie met ruim 11.000 woningen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Alblasserdam. “De organisatie groeit, maar we blijven ‘klein’ door onze lokale aanwezigheid en betrokkenheid”, aldus Jaap de Gruijter, directeur Westwaard Wonen. “Met vestigingen in Zwijndrecht, Papendrecht en Alblasserdam blijven we dichtbij onze klanten en sterk lokaal betrokken.”

Vanaf december
Hoewel het fusiebesluit definitief is genomen, merken klanten en relaties van beide corporaties hier nog niet veel van. Ben Meijering, directeur Forta: “We leggen eerst intern een goede basis en pas vanaf december treden we als één woningcorporatie naar buiten: met een nieuwe naam en in een nieuw jasje.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.