BravaNL in basispakket Zuid-Holland Zuid

30 juni 2010
BravaNL in basispakket Zuid-Holland Zuid

DRECHTSTEDEN - Televisiekijkers in de regio Zuid-Holland Zuid hebben er vanaf komende donderdag een nieuwe cultuurzender bij. Met ingang van 1 juli 2010 maakt de klassieke muziekzender BravaNL deel uit van het analoge basispakket van kabelexploitant UPC op kanaal 66+ en frequentie 832.00 Mhz. De komst van BravaNL volgt op een positief advies van de Programmaraad Zuid-Holland Zuid en heeft betrekking op de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

Aandacht voor Nederlandse producties
De programmering van BravaNL bestaat uit nationale en internationale opera’s, concerten, solorecitals en documentaires over klassieke muziek. Daarbij is er speciale aandacht voor Nederlandse solisten, ensembles en orkesten. BravaNL is een reclamevrije zender en is vierentwintig uur per dag te zien. Een uitgebreide programmagids is te vinden op www.bravanl.nl.

Snelle opmars
BravaNL is bezig met een stormachtige opmars in televisieland. Binnen één jaar na de start is de cultuurzender al in meer dan de helft van alle Nederlandse kabelhuishoudens te ontvangen. Daarmee overtreft BravaNL alle andere tv-initiatieven van de afgelopen jaren. ‘Voor zover ik weet is er zelden een Nederlandse zender geweest die in minder dan een jaar tijd is gegroeid naar negen miljoen potentiële kijkers’, meent een trotse directeur Jur Bron.

Oranjegevoel
Programmadirecteur en mede-initiatiefnemer Rob Overman denkt dat het ‘oranjegevoel’ een rol speelt bij het succes van BravaNL. ‘Wij zijn een zender die binnenkort niet meer weg te denken zal zijn uit het Nederlandse cultuurlandschap. Vooral omdat wij een podium bieden voor Nederlandse artiesten en gezelschappen dat ze nooit eerder hebben gehad. Ook zullen bij BravaNL al vanaf juli de eerste opera's en operettes in het Nederlands worden ondertiteld. En dat is nog maar het begin van de culturele tv-vernieuwingen die de kijkers te wachten staan’, aldus een enthousiaste Overman.

Meer informatie over BravaNL is te vinden op www.bravanl.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.