Tien verenigingen krijgen AED van Rabobank

29 juni 2010
Tien verenigingen krijgen AED van Rabobank

DRECHTSTEDEN - Tien (sport-)verenigingen kregen afgelopen woensdag een AED geschonken door de Rabobank Drechtsteden. Bestuursleden van de 10 verenigingen namen de AED enthousiast in ontvangst. De verenigingen ontvingen ook een kast om de AED veilig te kunnen opbergen. Zes deelnemers krijgen gedurende drie jaar de bijbehorende cursus, verzorgd door de Stichting Reanimatie Dordrecht, officieel reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting.

Onder de zeventig aanwezigen waren o.a. wethouder Nieuwstraten van Papendrecht, personeel van de ambulancedienst, wijkvereniging Middenhoeve uit Dordrecht, Reanimatiepartner Alblasserwaard en leden van het ‘Rabofonds’ en medewerkers van Rabobank Drechtsteden.

De bijeenkomst werd gehouden in het clubgebouw van PKC. De Rabobank heeft al jaren een speciale band met PKC. Tijdens de avond werd stilgestaan bij het overlijden van oud PKC-voorzitter Gerrit de Heer Sr. die 18 juni overleed. De heer Ad Boom, algemeen directeur van Rabobank Drechtsteden opende de bijeenkomst. Daarna sprak de heer Robert Vreugdenhil, voorzitter van de Stichting Reanimatie Dordrecht de genodigden toe. Aansluitend werden de AED’s aan de tien verenigingen overhandigd.

Sportief, actief en betrokken
Alle verenigingen die een AED kregen overhandigd zijn gevestigd in de Drechtsteden. De Rabobank heeft gekeken naar hoe sportief, betrokken en actief de verenigingen zijn voor de gemeenschap. De verenigingen hebben veel leden en hoewel de wens er wel was, beschikten ze nog niet over een AED. Leden van het Rabofonds, bankmedewerkers en de Stichting Reanimatie Dordrecht hebben zich met de selectie beziggehouden en/of verenigingen voorgedragen.

In plaats van dividend
Door een donatie vanuit het Coöperatief Dividend, georganiseerd via het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden wordt de schenking mogelijk gemaakt. Omdat de Rabobank geen aandeelhouders heeft aan wie zij periodiek dividend uitkeert, biedt zij via het coöperatief dividend ondersteuning aan maatschappelijk, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van krachten een beter resultaat kan worden bereikt dan door het  individu. Samen bereik je meer dan alleen. Geen andere bank beschikt over dit principe en gedachtengoed. Dit maakt de Rabobank zo uniek en onderscheidend.

Belang van AED
Een 6-minutenzone is een gebied waarin  binnen zes minuten gealarmeerd, gereanimeerd én met behulp van een AED, gedefibrilleerd kan worden als iemand een hartstilstand krijgt. Met name sportverenigingen zitten op plaatsen, waar nauwelijks AED’s in de buurt voor handen zijn en waar de ambulance niet altijd binnen de cruciale zes minuten aanwezig is.De overlevingskansen van een slachtoffer na een hartstilstand, binnen die 6-minuten zones, kunnen wel 70% bedragen.

Samenwerking
De reden dat de Rabobank intensief samenwerkt met de Stichting Reanimatie Dordrecht is het feit dat deze Stichting zich actief inzet voor de zgn. 6-minutenzones, voor het AED-alert en omdat ze dé officiële Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting in Dordrecht en omstreken is die ook de cursussen verzorgt.

Verenigingen die een AED van de Rabobank kregen zijn: Voetbalvereniging Papendrecht, EHBO Dordrecht, Papendrechtse Korfbal Club, Hockey Club Derby Zwijndrecht, Ido's Football Club Hendrik-Ido-Ambacht, Speeltuinvereniging De Zonnebloem Papendrecht, Jubal Dordrecht, Next Volley Dordrecht, Kracht door Oefening Alblasserdam en de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging (KDR&ZV).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.