Brons voor Sven Maliepaard

29 juni 2010
Brons voor Sven Maliepaard

PAPENDRECHT - Bij het Nederlands Kampioenschap Junioren in Zwolle heeft Sven Maliepaard van AV Passaat afgelopen weekeind het brons behaald op de 400m voor jongens B. In de series op zaterdag scherpte hij zijn persoonlijk record aan van 51.52s tot 51.14s, om vervolgens in de halve finale voor het eerst onder de 51 seconden te duiken met 50.88s. In de finale op zondag wist hij er opnieuw een snellere tijd uit te persen, namelijk 50.64s. Deze tijd bleek net genoeg te zijn om het brons mee naar huis te nemen. Aangezien de doelstelling vooraf was om in de finale te komen, was Sven uitermate tevreden met zijn behaalde medaille.

Bij het kogelstoten voor jongens A kwam Remco Goetheer door een blessure niet helemaal tot de afstand die hij gehoopt had. Hij eindigde net buiten het podium, op een vierde plaats, met een afstand van 15.89m. Op de 3000m lieten Ivo Bijl en Lars Gerritsen mooie tijden noteren van 9.18.43s en 9.24.00s. Matthijs Huisman werkte gedurende het weekeind verschillende onderdelen af, namelijk het verspringen(5.93m), 100m (12.14s), 200m(24.05s) en 110m horden (16.79s).

Voor een aantal jongere C-junioren was dit NK een mooie gelegenheid om alvast ervaring op te doen voor wanneer zij zelf B-junior zijn. Bart van Nunen liep zich in de series van de 1500m naar een mooie finaleplaats. In deze finale kwam hij in het gedrang van de fysiek sterkere B-junioren, waardoor hij nooit lekker in zijn ritme kwam. Bart Heijes deed ervaring op bij het polsstokhoogspringen. Hij liet enkele mooie sprongen zien, maar kwam door wat pech niet hoger dan 3.45m. Bij het speerwerpen kwam voor AV Passaat Lars Paalvast in actie. Hij kwam tot een afstand van 40.11m.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.