Geul estafetteteam op NK Sprint

28 juni 2010
Geul estafetteteam op NK Sprint

PAPENDRECHT - De laatste grote wedstrijd van het zwemseizoen is het NK Sprint. Hier worden individueel alle 50 meternummers gezwommen plus de 100 wissel. Daarnaast staan er estafettes op het programma: de 4x50 vrij en de 4x50 wissel voor heren, jongens jeugd, dames en meisjes jeugd. Het NK Sprint werd dit jaar gehouden in Drachten.
Voor het eerst in 10 jaar was een jongens estafetteteam van de Geul erin geslaagd om aan de (behoorlijk aangescherpte) limiet te voldoen op de 4x50 vrij in de categorie jongens jeugd 2. Deze prestatie is nog opmerkelijker door het feit dat van de vier heren in het team er maar één, Jeroen van Dijk, in de categorie jeugd 2 zwemt. Jasper de Win zwemt in de categorie jeugd 1 en Tim Muller en Jesse de Win zijn nog junioren zwemmers.

Dit hele jonge team zette een uitstekende prestatie neer in Drachten. Jeroen zette als startzwemmer een prima tijd neer, die net iets boven zijn beste tijd op de 50 vrij lag, en Jasper, Tim en Jesse doken alle drie onder hun beste tijd op de 50 vrij zodat de eindtijd van het Geulteam meer dan een seconde onder de inschrijftijd lag. De heren eindigden hiermee op een mooie zestiende plaats.
Individueel zwom Jasper nog de 50 vlinder en hij eindigde op een keurige 29e plaats in de jeugdcategorie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.