Linzel familie wint compositiewedstrijd Drechtsteden

21 juni 2010
Linzel familie wint compositiewedstrijd Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De Linzel Familie, bestaande uit Rick Linzel (13 jaar, piano), Daniel Linzel (15 jaar, bas) en vader Rob op drums heeft de compositiewedstrijd ‘Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden’ gewonnen met het nummer ‘Scheffersplein’. De muziek is geschreven door Rick Linzel, de tekst heeft hij samen met broer Daniel geschreven.
Op een goedbezochte zondagmiddag 20 juni in Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht streden 9 acts met samen 11 composities om de prijzen. De tweede prijs was voor de groep Zonder Pardon met ‘Hier op dit eiland’, de derde prijs voor De Kraaien uit Sliedrecht met ‘Ode aan Sliedrecht’ en de aanmoedigingsprijs voor de vier rappers Black Street Killers die een eigen rap zongen over de wijk Krispijn in Dordrecht. De vier acts ontvingen een geldprijs en na de zomer gaan ze ook de studio in om de nummers op te nemen die later op een mini-cd zullen verschijnen.

De optredens waren zeer gevarieerd, van het twintig man sterke Popkoor Papendrecht met een lied over de Alblas tot singer-songwriter Leo Aalders die alleen met een gitaar optrad.
De andere deelnemers waren het duo Black&Blond, Jos Dorresteijn wiens compositie gezongen werd door de jonge sopraan Eva Barkey-Wolf en Desiree Capiteijns die begeleid werd door Hans Erkens op gitaar.
De compositiewedstrijd is onderdeel van Drechtsteden Bezongen en financieel mogelijk gemaakt door de Drechtsteden, de gemeente Dordrecht en de provincie Zuid-Holland. De organisatie was in handen van het bureau Kunst&Cultuur van stichting PJ Partners.
Onder de titel BimBamBom!! wordt na de zomer een tweede compositiewedstrijd georganiseerd maar dan voor de beiaard van de Grote Kerk in Dordrecht en het carillon in Zwijndrecht.
Meer informatie www.drechtstedenbezongen.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.