Vier geul zwemmers bij NJK

21 juni 2010
Vier geul zwemmers bij NJK

PAPENDRECHT - Vanaf vrijdag 18 juni werden in het Sloterparkbad in Amsterdam de Nationale Junioren Kampioenschappen lange baan gezwommen. Bij deze kampioenschappen zwemmen de snelste junioren van Nederland tegen elkaar in het 50 meterbad. Voor de meisjes komen zwemsters van 12 tot en met 15 jaar aan de start, voor de jongens zwemmen de 13 tot en met 16 jarigen. De KNZB had aan het begin van het zwemseizoen de limieten voor deelname flink aangescherpt om te voorkomen dat er te veel deelnemers zouden zijn en hierdoor was plaatsing voor het NJK al een prestatie op zich. Voor sommige leeftijdscategorieën waren er door de strenge limieten niet eens twee volle series geplaatsten en de KNZB vulde deze series aan met zwemmers die bij de beste 16 op de ranglijst stonden maar net niet aan de limiet voldaan hadden.

Voor de Geul hadden drie zwemmers één of meer limieten gehaald: Sabrina de Graaf kwam één keer aan de start, Tim Muller had twee starts en Jesse de Win had tijdens het seizoen zeven startbewijzen veroverd. Thomas Verhoeven stond op de 50 vrij in de top 16 en mocht dus ook starten op deze afstand.
Sabrina de Graaf, zwemmend in de categorie junioren 1, zette op haar eerste NJK een prima prestatie neer. Op de 100 vrij slaagde ze erin een mooi PR te zwemmen en met haar tijd steeg ze maar liefst 25 plaatsen in het klassement en eindigde als 32e.
Thomas Verhoeven, ook junioren 1, legde op de 50 vrij beslag op de 10e plaats met een tijd die iets boven zijn beste tijd in het 50 meterbad lag.

Jesse de Win, junioren 2, leverde zijn beste prestaties op de schoolslag. Op de 200 school zwom hij bijna 2 seconden van zijn beste tijd in een 50 meterbad af en eindigde op een mooie 9e plaats. De 100 school leverde hem een 11e plaats op. Ook op de 200 wissel verbeterde hij zijn beste tijd in het 50 meterbad en hij legde beslag op de 16e plaats. Op de 200 vrij ging hij, eveneens in een PR, naar plaats 19 en ook de 400 vrij beëindigde hij als 19e. Op de 50 vrij werd hij 15e. Zijn zevende startbewijs was voor de 400 wissel maar het programma dat hij afwerkte was al zwaar genoeg en hij had dan ook besloten niet te starten op dit loodzware nummer.
Tim Muller, zwemmend in de categorie junioren 3, zette op de 200 vrij een PR in het 50 meterbad op de klokken en eindigde hiermee op plaats 31. Op de 100 vrij was hij helaas iets te vroeg weg en kreeg een valse start toegewezen.
Al met al een keurige prestatie voor deze Geul- junioren!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.