Leerlingen groep 7 en 8 van De Viermaster oefenen met ondernemerschap

21 juni 2010

PAPENDRECHT - De komende tijd zullen de groepen 7, 7/8 en 8 van OBS De Viermaster in samenwerking met De Wereldwinkel Papendrecht meedoen aan het ondernemersspel Kids in Bizz.

Kids in Bizz is een leuk en leerzaam spel waarbij de leerlingen onder begeleiding van leerkrachten een eigen bedrijf gaan runnen. Ze werken binnen dat eigen bedrijf met echte producten en echt geld. Ze maken zo op eenvoudige wijze kennis met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert het project de leerlingen samen te werken en als team te opereren. In totaal zijn er vijftien ondernemingen opgericht.

De leerlingen verkopen Fair Trade producten. Fair Trade biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen om sterke ondernemers te worden. In samenwerking met de Wereldwinkel Papendrecht hebben de leerlingen 15 producten uitgezocht die ze gaan verkopen. De producten variëren van chocolade tot dromenvangers en van wierook tot koelkastmagneten. 

De leerlingen krijgen ook les van mensen uit de praktijk: over kinderarbeid, microkredieten, Fair Trade, over de Kamer van Koophandel en over marketing.

Wilt u ook de kans krijgen om deze prachtige producten te kunnen kopen, kom dan naar de verkoopmarkt. Deze is op vrijdag 25 juni op het schoolplein van OBS De Viermaster aan het Van der Palmpad. Bezoekers kunnen daar de stands van de ondernemingen bezoeken en de producten direct kopen. Ook de Wereldwinkel zal aanwezig zijn. De markt begint om 14:30 uur en stopt om 16:15 uur.

De Viermaster doet voor de tweede keer mee aan het ondernemersspel. Vorig jaar ging de opbrengst naar de Clini Clowns. Dit jaar is het goede doel de Wereldwinkel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.