Jongens junioren C van AV Passaat overtuigend naar finale

21 juni 2010
Jongens junioren C van AV Passaat overtuigend naar finale

PAPENDRECHT - De jongens junioren C competitieploeg van AV passaat heeft zich afgelopen zaterdag in Terneuzen overtuigend geplaatst voor de landelijke finale op 11 september. In de gebiedsfinale scoorde de ploeg een puntentotaal van 6256, waarmee ze slechts 39 punten toe moesten geven op Spado uit Bergen op Zoom. Nadat de uitslagen van de overige 5 gebiedsfinales binnen kwamen bleek dat in de andere poules geen enkele winnaar meer punten gescoord had dan de ploeg van Passaat. Dit betekend dat de ploeg 2e staat in de landelijke tussenstand, en dus als een van de kandidaten voor het podium naar de landelijke finale zal afreizen.

De meest indrukwekkende prestatie van de dag kwam van 800m loper Bart van Nunen, die onder trainer Addy Ruiter dit jaar een mooie progressie laat zien. Hij soleerde in verre van ideale omstandigheden naar een hele snelle tijd van 2.02.87s, waarmee hij de concurrentie op meer dan 10 seconden zette. Zijn naamgenoot Bart Heijes liep op zowel de 100m als de 100m horden naar een clubrecord in tijden van respectievelijk 12.12s en 14.61s. Het speerwerpen(46.99m) en kogelstoten(11.72) werden door Lars Paalvast voor zijn rekening genomen, wat resulteerde in 2 overwinningen. Bij het hoogspringen kwam Don Rooswinkel niet helemaal tot de hoogte die hij gehoopt had (1.50m), maar hij revancheerde zich daarna mooi door bij het verspringen pas na 5.21m in de bak te landen. Ook op het discuswerpen was de Passaat atleet niet helemaal tevreden over zijn eigen prestatie. Bas Westbroek wierp zijn discus in lastige omstandigheden naar 26.62m, waar hij eerder dit jaar al goed was voor 30.77. Martijn Opmeer liep op de 100m en de 100m horden naar tijden van 13.50s en 18.68s. De estafette ploeg met Don Rooswinkel, Robin Vogel, Bart Heijes en Lars Paalvast in de gelederen moest alleen Spado net voor laten gaan en finishte in een nieuw clubrecord van 48.57s.

Ook  de jongens en meisjes junioren D hadden zich na goede resultaten in de voorrondes voor de regiofinale geplaatst. De jongens eindigden op de zevende plaats en de meisjes op de vijfde plaats.
Komend weekeind is in Zwolle het Nederlands Kampioenschap voor junioren A en B, waar een aantal van de C junioren jongens zal proberen om op individuele onderdelen met de oudere B junioren mee te strijden. Bart van Nunen loopt de 1500m, Bart Heijes zal gaan polsstokhoogspringen en Lars Paalvast zal proberen met de zwaardere 700 gram speer een mooie afstand neer te zetten. Ook zijn er een aantal B en A junioren die aan het NK deelnemen. Bronzen medaillewinnaars van het NK indoor Remco Goetheer en Sven Maliepaard zullen weer proberen om eremetaal te bemachtigen op respectievelijk kogelstoten en de 400m. Na 4e te zijn geworden bij het NK indoor op de 3000m, is het twijfelachtig of Ivo Bijl kan proberen om nu een plaatsje hoger te komen aangezien hij net terug komt van een blessure. Zijn trainingsmaatje Lars Gerritsen start ook op de 3000m. Het drukste programma van het weekeind heeft Matthijs Huisman die uitkomt op de 100m, 200m, 110m horden en het verspringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.