Gemeente vernieuwt gevel scholencomplex Zuidkil

18 juni 2010

PAPENDRECHT -De gemeenteraad heeft in de vergadering van 10 juni een krediet beschikbaar gesteld om de gevel van het scholencomplex aan de Zuidkil te herstellen. De gevels worden op een duurzame manier vernieuwd. Dit gebeurt door het verwijderen van de oude buitenmuur en het aanbrengen van een nieuwe buitenmuur. De nieuwe buitenmuur wordt uitgevoerd in schoon metselwerk.

In de afgelopen jaren zijn de gevelproblemen steeds erger geworden. Dit proces is door de gemeente vanaf het begin nauwkeurig gevolgd, waarbij duidelijk is geworden dat er fouten zijn gemaakt in ontwerp en uitvoering. De gevels vertonen blijvende schade door onderlinge werking van de toegepaste materialen.

Ook is de kwaliteit van de huidige afwerking onvoldoende. Schade door inkrassen van het geveloppervlak en graffiti zijn moeilijk te herstellen waarbij herstelwerk zichtbaar blijft. Dit komt de uitstraling van het gebouw niet ten goede. Om die redenen is vernieuwing van de gevel noodzakelijk.

Op korte termijn wordt het werk aanbesteed. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en in nauw overleg met de betrokken directies en besturen en met de partij die het werk gaat uitvoeren. Het is afhankelijk van de voortgang van de aanbesteding, wanneer daadwerkelijk met de uitvoering gestart wordt. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.