Boskalis pakt olievervuiling in Golf van Mexico aan

16 juni 2010
Boskalis pakt olievervuiling in Golf van Mexico aan

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft in het kader van het recent door President Obama goedgekeurde plan opdracht gekregen van de State of Louisiana om zand te leveren voor de aanleg van zandbarrières. Deze barrières zullen de kust van Louisiana beschermen tegen de olievervuiling als gevolg van de ramp met de Deepwater Horizon.

De onder Amerikaanse vlag varende Boskalis sleephopperzuiger Stuyvesant wordt sinds vandaag als eerste Amerikaans sleephopperzuiger ingezet. De circa 75 kilometer lange zandbarrières zullen ten zuiden van New Orleans worden aangelegd, ter hoogte van de Chandeleur eilanden en vanaf het East Grand Terre eiland tot aan Sandy Point. De 1,8 meter hoge zandbarrières worden aangelegd om de kwetsbare en moeilijk te reinigen moerassen van de staat Louisiana te beschermen tegen de olievervuiling.

Tevens stelt Boskalis haar expertise aan de Amerikaanse autoriteiten beschikbaar bij de installatie en de toepassing van door Rijkswaterstaat geleverde veegarmen. Boskalis beschikt over jarenlange ervaring op dit gebied en heeft deze toepassing om olie op te ruimen samen met Rijkswaterstaat in het verleden succesvol in diverse landen in Europa ingezet.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 viert Boskalis haar 100-jarig bestaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.