Speedo finales voor jongste Geulzwemmers

14 juni 2010

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in Dordrecht de Speedo finales gezwommen. Bij deze wedstrijd komen de minioren zwemmers, tot en met 12 jaar, aan de start en zij proberen de titel Kring Speedokampioen in de wacht te slepen. Per leeftijdscategorie komen steeds de snelste 24 zwemmers van de kring Rotterdam aan de start. Voor de Geul hadden Esmée Roodenburg, Sofia de Graaf, Dané van Wijngaarden, Michelle Lucas, Sam IJzerman, Ben Muller, Max Muller, Bas van Middelkoop, Tim van Heeswijk, Tom Stehouwer en Kevin Tittel zich geplaatst voor deze wedstrijd.
De jongste lichting Geulzwemmers presteerde prima en er werden flink wat persoonlijke records op de klokken gezet. Twee Geul dames gingen naar huis met een medaille. In de categorie meisjes minioren 2 en 3 veroverde Esmée Roodenburg het brons op de 100 vrij en Dané van Wijngaarden pakte het brons op de 100 wissel.
Dané voegde hier nog twee mooie vierde plaatsen aan toe op de 50 vlinder en de 100 rug. Sofia de Graaf, Michelle Lucas en Sam IJzerman lieten op één of meer afstanden een PR noteren.
In de categorie jongens minioren 5 zette ook Kevin Tittel mooie PR´s op de klokken.
Jongens minioren 6 werkten een pittig programma af. Op de 400 vrij slaagden Ben Muller, Bas van Middelkoop,  Max Muller en Tom Stehouwer erin zich flink te verbeteren ten opzichte van hun inschrijftijd. Op de 100 school was er een mooi PR voor Tim van Heeswijk. Max Muller haalde een mooie 5e plaats op de 100 rug en Ben Muller sloot de 200 wissel af met een keurige 6e plaats.
Ook bij de Nationale Kampioenschappen zwemmen in Eindhoven kwam dit weekend een Geul zwemmer aan de start. Jasper de Win, zwemmend in de categorie jeugd 1, had zich voor twee afstanden geplaatst voor dit kampioenschap. Op de 100 vrij slaagde hij erin zijn snelste tijd in een 50 meterbad te verbeteren en klom hij een aantal plaatsen ten opzichte van zijn inschrijfpositie op de ranglijst. De 50 vlinder leverde hem een tijd op die net boven zijn beste tijd lag en hier wist hij zich te handhaven op zijn inschrijfpositie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.