Seniorenboottocht Rotary club Papendrecht

14 juni 2010
Seniorenboottocht Rotary club Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 12 juni had de Rotary Club Papendrecht haar tweejaarlijks seniorendag in de vorm van een boottocht met een Spido-boot. De organisatie van dit evenement, waar bijna vierhonderd ouderen 70 plus aan deel namen, is een activiteit die voort komt uit de internationale servicegedachte van Rotary: Service Above Self. Dat betekent dat de leden op verschillende manieren hun medemens steunen zonder onderscheid te maken op grond van ras, geloof of politieke overtuiging. In dat kader organiseert Rotary Club Papendrecht regelmatig fondswervingsactiviteiten om de opbrengst daarvan in te zetten in projecten en activiteiten die een maatschappelijke  bijdrage leveren. 

Voor de vierde keer werd de grote groep Papendrechtse senioren mee uit genomen voor dagje uit op een Spido rondvaartboot die hen via Rotterdam City naar het havengebied  voer. Daar werd uitvoerig vanaf het water rondgekeken op die steeds veranderende stad. De doelgroep die was uitgenodigd bestond uit ouderen boven de zeventig die niet zo vaak in de gelegenheid zijn om er opuit te gaan. Zo waren er nogal wat alleenstaande ouderen die zich graag lieten verwennen, met een hapje en een drankje en het zeer populaire advocaatje met slagroom.

Bij het vertrek ’s morgens waren “De Slobbers” de muzikale sfeermakers. Onder begeleiding van hun vrolijke muziek gingen de ouderen aan boord. De burgemeester was aanwezig om de ouderen een behouden vaart toe te wensen. Aan boord werden de gasten prima verzorgd door de leden van de Rotary Club Papendrecht en een aantal van hun kinderen. Onderweg was er gezellige live muziek om de sfeer nog meer te verhogen. Na terugkeer aan de waterbushalte aan de Scheepvaartweg waren er louter tevreden geluiden te horen. Rotary voorzitter Hans Weber kon dan ook tevreden terug kijken op een geslaagde dag: “Als je zoveel blije gezichten ziet en de leuke reacties van de mensen hoort, dan kun je alleen maar tevreden zijn. Het is voor onze club best een behoorlijke organisatie hoor, maar we doen het met plezier”. De organisatoren gaan er vanuit dat ze de senioren over twee jaar weer uit zullen nodigen voor een tochtje. Er waren ouderen die vast een plaats wilden reserveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.