Impuls voor Chinese les in Zuid-Holland

14 juni 2010

ZUID-HOLLAND - De Chinese provincie Hebei financiert een impuls voor Chinese taallessen in het voortgezet onderwijs in Zuid-Holland. De provincie en Hebei hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dat gebeurde bij de afsluiting van de door Zuid-Holland georganiseerd Holland Water Week in Shanghai.

Zuid-Holland en Hebei hebben al 17 jaar een band, maar pas de laatste vier haar is de relatie inhoudelijk versterkt. De samenwerking gebeurt op de thema’s water, milieu, havenontwikkeling en onderwijs. In de nieuwe afspraken is vastgelegd dat Hebei Chinese docenten naar Nederland stuurt, Zuid-Holland zorgt voor de contacten met scholen.

Onder leiding van Zuid-Holland wordt in samenwerking met adviesbureau DHV in de provincie Hebei komend jaar ook een proef gestart met het monitoren en managen van grondwater. Mede onder invloed van de stedelijke ontwikkeling – Hebei is net zo groot als Frankrijk, omsluit de stad Beijing, telt 100 miljoen inwoners en is de op drie snelst groeiende provincie – daalt het grondwaterpeil en gaat de kwaliteit van het grondwater achteruit.

De Holland Water Week is onder aanvoering van de provincie Zuid-Holland gehouden in het Holland-paviljoen op de World Expo in Shanghai. Op de slotdag hebben adviesbureau DHV, onderzoeksinstituut Alterra (Wageningen Universiteit) en aannemer Nautilus voor ‘duurzaam groen’ contracten gesloten voor verschillende projecten in de provincie Hebei. Eerder deze week zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten tussen Chinese bedrijven en overheden en Nederlandse waterbedrijven en adviesbureaus.

Gedeputeerde Lenie Dwarshuis (VVD), die in Shanghai optrad als delegatieleider, sprak na afloopt van de Holland Water Week van ‘een geslaagde missie’. Zuid-Holland rekent op meer samenwerkingsovereenkomsten en vervolgcontracten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.