Proserve gaat groene energie gebruiken

10 juni 2010

PAPENDRECHT - Proserve B.V. behoort vanaf heden tot de internet service providers met een groen tintje. Met terugwerkende kracht heeft proserve haar stroomverbruik voor 2010 duurzaam gemaakt door de aankoop van groencertificaten. Daardoor draaien nu vele honderden servers volledig op windenergie.
 
Proserve is als internet service provider met haar vele servers voor 100% afhankelijk van energie. Om de duizenden websites, applicaties en data 24 uur per dag online te houden staan de servers continue te draaien. Ondanks energiebesparende maatregelen komt dit neer op een energieverbruik van bijna 600.000 kWh per jaar voor hun eigen racks. Omgerekend is er maar liefst 68.800 kg steenkool of 50.700 m3 aardgas nodig om deze hoeveelheid energie op te wekken. Om hun verantwoordelijkheid te nemen op milieugebied, stapt proserve over op stroom, volledig opgewekt uit windenergie.  Hiermee kunnen ze het milieu een uitstoot van 126.800 kg CO2-uitstoot per jaar besparen. De diensten van proserve hebben vanaf nu dus een groen tintje.

Jeroen Voets, Sales Manager bij proserve, geeft aan: “Onderzoeksbureau Gartner heeft uitgerekend dat datacentra evenveel CO2-uitstoot veroorzaken als de luchtvaartsector. Gezien de groei van de ICT branche zal de energiebehoefte alleen maar verder toenemen. Door nu in te zetten op een verstandig energiebeleid wil proserve haar aandeel in CO2-uitstoot tot een minimum beperken. Om hier uitvoering aan te geven hebben wij het stroomverbruik van onze netwerkapparatuur en alle colocated, dedicated en virtuele servers vergroend door te kiezen voor windenergie.”
 
Ondanks dat proserve met de inkoop van windenergie het milieu een uitstoot van 126.800 kg CO2 op jaarbasis bespaart, zet proserve ook nadrukkelijk in op de meest milieuvriendelijkste methode: energiebesparing. Daarom is voor proserve het stroomverbruik een belangrijke factor bij de aanschaf van servers. Proserve maakt voor al haar eigen apparatuur gebruik van zogenoemde low voltage processoren, waarmee het stroomverbruik van servers verminderd wordt. Daarnaast zet proserve sterk in op virtualisatie, waardoor servercapaciteit efficiënter wordt gebruikt en zodoende het stroomverbruik per server afneemt.
 
Met de komst van het nieuwe datacenter in Alblasserdam wordt helemaal ingespeeld op de groene energiebehoefte. Zo zal dataplace voor de koeling van de serverruimte gebruik maken van buitenlucht in plaats van koeling door energieverslindende airconditioning. Dataplace zal op het gebied van milieuvriendelijkheid ruim voorop lopen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.