PKC naar de kruisfinale door winst op Fortuna

07 juni 2010
PKC naar de kruisfinale door winst op Fortuna

PAPENDRECHT - Onder zomerse omstandigheden, waardoor de nieuwe groen-witte parasols rond het veld en op het balkon goed van pas kwamen om voor de nodige schaduw te zorgen, moest PKC in de laatste reguliere competitiewedstrijd met minimaal een marge van drie winnen van Fortuna om alsnog een plaats in de kruisfinales te bereiken.

Eerder deze middag hadden PKC 2 en PKC A1 dit resultaat al weten te bereiken. Voor beide ploegen staat een wedstrijd uit en tegen Dalto op het programma volgende week, maar het is nog niet bekend op welk tijdstip dit precies zal zijn.

PKC begon wat moeizaam en kwam vrij snel met 0-2 achter te staan, waardoor de opdracht alleen maar moeilijker leek te worden. Vrij snel echter hervond de ploeg zich en via 2-2 wist het zich vervolgens voorbij Fortuna te knokken. De marge werd 2 en vervolgens 3, waardoor virtueel de kruisfinale was bereikt. Groter echter werd de marge in de eerste helft niet, waardoor het steeds virtueel net wel en dan weer net niet was. Bij de rust was het "net wel" met de minimaal noodzakelijke marge van drie doelpunten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld nagenoeg ongewijzigd. De marge kon enkele malen vergroot worden, maar echt weglopen van Fortuna lukte maar niet, waardoor het tot het einde spannend bleef. De 19-15 eindstand was "ruim" voldoende uiteindelijk om de kruisfinale op het veld te bereiken. Koog Zaandijk won zondagmiddag van Dos'46, waardoor de kruisfinales nu bekend zijn: Koog Zaandijk - PKC en Blauw Wit - Dos'46.

De seizoensafsluiting wordt zo nog even uitgesteld. Volgende week wacht er dus nog een hele moeilijke opdracht, maar wanneer ook deze horde succesvol genomen kan worden, dan geeft het vlaggenschip het bestuur van PKC het mooiste cadeau ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.

Fotograaf: Peter Besemer
http://klik.besemer.info
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.