Wie maakt het beste lied over de Drechtsteden?

07 juni 2010
Wie maakt het beste lied over de Drechtsteden?

DRECHTSTEDEN - Op zondag 20 juni 2010 om 14.00 uur worden in Cascade, Hogekade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht de composities gepresenteerd die zijn gemaakt voor de wedstrijd 'Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden' in het kader van het project Drechtsteden Bezongen. De toegang is gratis. De inzendingen zijn zeer divers en zullen voor een jury ook live gepresenteerd worden. De jury bestaat uit Sjaak Bakker, coördinator lichte muziek van Tobe, de Dordtse rapper Riss en Joke van Arkel, dichteres uit Hendrik-Ido-Ambacht. De middag wordt gepresenteerd door RTV Dordrecht-presentator Sieto Zeeman. Een korte selectie uit de aanmeldingen: Bert Lock, winnaar van de
gedichtenwedstrijd 'Mijn Mooiste Plek in de Drechtsteden 'in 2008 heeft een tekst geschreven over de Alblas dat wordt gebracht door het Popkoor Papendrecht. De Black Street Killers zijn zes Antilliaanse jongens uit Dordrecht en zij hebben een speciale rap gemaakt terwijl liedjeszanger Leo Aalders liefst twee liedjes zingt met als titel 'Wolwevershoofd' en het 'Eiland van Dordt. De Kraaien, een duo bestaande uit broer Huub en zus Nel Kraaijeveld brengen 'Ode Aan Sliedrecht'. Andere deelnemers zijn o.a. de jonge Linzel broers met 'Het Scheffersplein'en Willem en Marinka met 'Mijn Dordt''. De eerste prijs is ? 500,-, de tweede prijs ? 250,- en de derde prijs ? 150,-. De winnende liedjes zullen na de zomer ook opgenomen worden in de studio en op een cd worden uitgebracht.

Het is trouwens nog mogelijk om zich aan te melden. Voorwaarde is dat het nummer ook live wordt gepresenteerd, wat eventueel ook door anderen kan gebeuren. Men kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@drechtstedenbezongen.nl of te bellen naar 010-4361766. Meer informatie kan men vinden op de website www.drechtstedenbezongen.nl .

Op de foto: Liedjeszanger Leo Aalders

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.