PKC A2 spaart geld voor drinkwater project in Kenia

07 juni 2010
PKC A2 spaart geld voor drinkwater project in Kenia

PAPENDRECHT - De spelers van PKC/LukassenBoer A2 zijn aan het begin van het seizoen voor een project van Stichting Waterpas enthousiast gemaakt door trainer-coach Brigitte, die in haar zomervakantie een werkbezoek had gebracht aan Kenia en zeer getroffen was door hetgeen zij daar had aangetroffen. Iets dat voor ons in Nederland iets heel normaal is –drinkwater uit een kraan- blijkt in Kenia nog een verre droom voor veel vooral arme kinderen.

Iedere speler van dit team heeft voor ieder gescoord doelpunt geld in de teamspaarpot gedoneerd, daarnaast was er een extra bijdrage van supporters en coaches. De spaarpot is aan het eind van het seizoen gevuld met een bedrag van € 450,00. Al het geld is gedoneerd aan Stichting Waterpas , een grote cheque, goed voor 7.500 liter vers en schoon drinkwater bestemd voor de allerarmste kinderen in Kenia, is na afloop van de wedstrijd overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Waterpas.

Door iedere week weer, gedurende het hele seizoen, een uitstekende prestatie neer te zetten (oa. een finale plaats op het NK in de zaal voor districtteams en een verdienstelijke 3e plaats in de op een na hoogste klasse van de veldcompetitie) zijn er veel doelpunten gescoord, en daardoor hebben de spelers van PKC A2 de droom van de kinderen in Kenia een beetje werkelijkheid kunnen laten worden.

Bijlage: foto de cheque wordt door aanvoerder Ferdi van Andel overhandigd aan de directie van Stichting Waterpas. Foto is gemaakt door Hans van den Broek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.