Kunstproject Viermaster en INHolland

07 juni 2010
Kunstproject Viermaster en INHolland

PAPENDRECHT - Papendrecht; Het kunstproject 2010 op OBS De Viermaster is een succes geworden. Zo’n 70 studenten van hogeschool INHolland uit Dordrecht hebben drie dinsdagen rondom het thema ‘Midden Oosten’ gewerkt met de kinderen uit de groepen 5, 6 en 7. De resultaten werden dinsdagmiddag 1 juni gepresenteerd aan ouders en andere belangstellenden.

Er is van alles gedaan. Zo hebben leerlingen ervaring opgedaan met het afdingen bij het kopen op een bazar. Er is gedanst op muziek uit het Midden Oosten. Er zijn tegels en spiegels kapotgeslagen om er daarna mooie mozaïeken van te maken. Kinderen hebben echte vliegende tapijten geweven. Prachtige olielampen zijn er gemaakt. De ouders waren trots op de resultaten van de kinderen.

Het kunstproject bestaat inmiddels vijf jaar. Studenten ontwerpen een lessenserie voor de kunstvakken beeldend vormen, muziek, dans en drama. Samen voeren ze de lessen uit, zo zien de studenten elkaar aan het werk en kunnen ze elkaar feedback geven. Docenten van de hogeschool en van De Viermaster begeleiden de studenten tijdens het project. De studenten waren enthousiast over het project: “We hebben er veel van geleerd. De kinderen waren erg betrokken en enthousiast. Ze hadden veel eigen ideeën.” Volgend jaar het 6e kunstproject!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.