Bewoners De Markt nemen deel aan avondvierdaagse

04 juni 2010

PAPENDRECHT - Vijftien bewoners van woonzorgcentrum De Markt, onderdeel van Rivas Zorggroep, in Papendrecht hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan de avondvierdaagse. Tijdens dit jaarlijkse evenement genoten de bewoners met volle teugen van de mooie vijf kilometerwandelingen en het enthousiasme van het publiek.

Meedoen aan de 'gewone' dingen
'De Vierdaagse in Papendrecht is een evenement waaraan veel Papendrechters deelnemen', vertelt Jacqueline van Wingerden, verzorgende in woonzorgcentrum De Markt. 'Voor veel van onze bewoners is de avondvierdaagse geen vanzelfsprekendheid meer, omdat ze niet zelfstandig kunnen deelnemen. Toch vinden we het belangrijk dat ze deze gewone dingen kunnen blijven doen. Daarom hebben we, voor de bewoners die wilden deelnemen, gezorgd voor een rolstoel en persoonlijke begeleiding.'

Enthousiast
In totaal namen vijftien bewoners van De Markt deel aan de Vierdaagse, waarvan twaalf alle vier de dagen hebben meegedaan. Voor de achterblijvers werden in het woonzorgcentrum Vierdaagse-activiteiten georganiseerd. 'Alle bewoners vonden het fantastisch om deel te nemen', zegt Van Wingerden. 'Uit handen van het management van De Markt kregen zij nog een leuke attentie. Het was erg leuk om te zien dat alle deelnemers enthousiast werden onthaald door het aanwezige publiek.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.