Cora Vlot wint brons op NK triathlon

01 juni 2010
Cora Vlot wint brons op NK triathlon

PAPENDRECHT - Ondanks dat zij inmiddels 46 jaar is heeft Passaat lid Cora Vlot toch weer een bronzen medaille weten te winnen bij de senioren op het NK halve triathlon in Nieuwkoop. In haar categorie 45+ was ze met overmacht de nummer 1. Nadat Cora als 7e uit het water kwam na 3km zwemmen, wist zij tijdens de 80km fietsen op te rukken naar de 3e plaats. Deze kwam tijdens de afsluitende 20km lopen niet meer in gevaar. Cora finishte in een tijd van 4.34 uur op 11 minuten van de winnares Mirjam Weerd die voor de derde keer op rij wist te winnen. Anne Zijderveld eindigde bij haar halve triathlon debuut op een 6e plaats, op een half uur van de winnares.

Bart van Nunen op ranglijst allertijden
De pas 14-jarige C-junior Bart van Nunen liep bij de 2e Run2Day Trackmeeting in Utrecht op de 1500m zowel het clubrecord van de C-junioren als dat van de B-junioren uit de boeken. Met een tijd van 4.09.04 min verbetert Bart dus ook het clubrecord bij de B-junioren met ruim 2 seconden. Dat record stond sinds 2006 op naam van de toen net 17-jarige Roy Hoornweg met ruim 2 seconden. Opmerkelijk was dat Bart in deze race perfect gehaasd werd door Roy zelf. Met deze tijd komt het jonge Passaat lid uit Hellevoetsluis op de 12e plaats te staan op de ranglijst allertijden bij de C-junioren. De ranglijst wordt aangevoerd door Gert-Jan Lievers die nu ook het senioren record op de 1500m in handen heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.