Twee kringkampioenen bij de Geul

31 mei 2010
Twee kringkampioenen bij de Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werden de laatste sessies van de regionale kringkampioenschappen gezwommen in het 50 meterbad in Dordrecht. De beste 16,bij de jongere leeftijden, of beste 8, bij de oudere, zwemmers van de kring Rotterdam strijden hier om de titel Kringkampioen 2010. Twee zwemmers van de Geul slaagden erin deze titel in de wacht te slepen. In de categorie junioren 3 was het Tim Muller die op de 50 meter schoolslag alle concurrenten achter zich liet en het goud pakte. In de categorie jeugd 1 zwom Jasper de Win op de 50 vlinder naar de titel en veroverde tevens een startbewijs voor het NK. Op de 100 vlinder voegde Jasper hier nog een bronzen medaille aan toe.

De meeste medailles werden dit weekend in de wacht gesleept door junioren 2 zwemmer Jesse de Win. Op de 400 vrij, de 100 school en de 50 school veroverde hij het zilver en op de 200 rug pakte hij brons waarmee hij zijn totaal op zeven medailles bracht.
Sabrina de Graaf, zwemmend in de categorie junioren 1, zwom de loodzware 200 vlinder. Haar tijd was goed voor een PR van 10 seconden en leverde haar een bronzen medaille op. Iris van Valen zette een tijdsverbetering van maar liefst 16 seconden op de klokken, wat zeker in een 50 meterbad een prestatie van formaat is. Ook jeugdzwemster Eline Molle zwom een PR op deze afstand en eindigde als vierde.
Hoewel er in een 50 meterbad meestal niet al te veel persoonlijke records gezwommen worden, lukte het een aantal Geulzwemsters toch om een PR op de klokken te zetten. Sabrina de Graaf liet op de 200 school en de 50 rug een PR noteren, Iris van valen zette eveneens een PR neer op de 200 school. Carmen Muilwijk verbeterde haar tijd op de 200 wissel.

Op een aantal nummers werd er ook net naast een medaille gegrepen en een vierde plek veroverd. Jasper de Win deed dit op zowel de 200 vrij als de 50 school, Carmen Muilwijk werd vierde op de 50 rug, Jesse de Win tikte als vierde aan op de 200 vrij en Thomas Verhoeven greep net naast het brons op de 100 vlinder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.