Collecteren voor cultuur in eigen buurt en voor de eigen

27 mei 2010

PAPENDRECHT - In de week van 31 mei tot en met 5 juni gaan collectanten van Muziekvereniging Excelsior en het Chr. Gemengd Koor Asaf weer op pad met hun collectebus om geld in te zamelen voor de Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deelnemende verenigingen mogen éénderde van de opbrengst uit de collecte zelf houden en gebruiken voor eigen culturele wensen. Het overige tweederde, plus een bijdrage uit het activiteitenbudget van het landelijke fonds, gaat naar de betreffende afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds dat daarmee culturele initiatieven binnen de regio financieel ondersteunt.

Alle inkomsten die het Prins Berhard Cultuurfonds via deze actie verkrijgt, worden volledig uitgekeerd aan subsidies ten behoeve van cultuur en natuurbehoud in Nederland, ook in onze gemeente. Jaarlijks krijgen zo’n 3600 projecten op die manier een kans. Sinds 1946 organiseert Het Prins Bernhard Fonds organiseert de Anjercollecte sinds 1946. De collecte vindt jaarlijks plaats in mei en duurt 1 week. De anjeractie is de enige collecte voor cultuur. Alle collectanten kunnen zich legitimeren met een legitimatiekaart, herkenbaar aan het logo van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.