Sokkels voor Beeldenboulevard geplaatst

26 mei 2010
Sokkels voor Beeldenboulevard geplaatst

PAPENDRECHT - De unieke Beeldenboulevard die door Beeldenpark Drechtoevers aan het Merwehoofd in Papendrecht wordt gerealiseerd nadert haar voltooiing. Afgelopen donderdag werden de eerste sokkels gemonteerd op de kademuur. Die sokkels maken het mogelijk met regelmaat de geëxposeerde beelden ook te vervangen voor nieuwe exemplaren. “Daarmee blijft de expositie altijd weer verrassen en dus boeien,” aldus beeldend kunstenaar Roel Teeuwen. Op de kademuur komen vijf sokkels en dus ook vijf beelden te staan. Bovendien komen er op speciale betonnen sokkels op straatniveau dit keer nog eens acht beelden bij. De bewoners van het Merwehoofd zijn enthousiast en zien de Beeldenboulevard als een verrijking van hun woonomgeving. “Bij het plaatsen van de sokkels kwamen de bewoners al zeer geïnteresseerd kijken naar de vorderingen,” vertelt Teeuwen. De beeldenboulevard in Papendrecht kan worden gerealiseerd dankzij nauwe samenwerking met de gemeente Papendrecht die ook een groot deel van de kosten voor haar rekening neemt. Bovendien dragen sponsors als Van der Vorm bouw, A.A. de Haan Stichting, ABNAMRO bank, ANWB Fonds, Gemeente Zwijndrecht, ontwerpers Geurtsen en Partners, bureau Segno d’Arte en stichting Hollands Glorie bij aan de realisatie van het project. “Stichting Beeldenpark Drechtoevers bestaat al vele jaren,” legt Teeuwen uit. “Maar dit is toch wel weer een mijlpaal. We hopen dan ook dat het de stap is naar weer een volgende fase.”

Op 12 juni opent burgemeester Cees de Bruin het Papendrechtse deel van Beeldenpark Drechtoevers.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.